Veronika Kostelníková Technológie

Vláda testuje pracovníkov firiem v digitálnych zručnostiach

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu spustil Národný prieskum digitálnych zručností pracovnej sily na Slovensku. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Vláda testuje pracovníkov firiem v digitálnych zručnostiach
11
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Digitalizácia spoločnosti sa čoraz viac dotýka pracovného života takmer každého z nás. Práca s papiermi je na ústupe, oveľa viac času trávime pred obrazovkou. Pracujeme s rôznymi programami a systémami, ktoré nám majú uľahčiť mravenčiu prácu a chrániť naše lesy. Aby to však malo výsledný efekt, mali by sme prácu s IT technológiami ovládať.

ÚPVII si preto po novom kladie za cieľ zistiť niečo viac o aktuálnej úrovni zamestnancov malých a stredných podnikov. Spustil pre nich dotazník, v ktorom bude skúmať ich všeobecné IT zručnosti, využívanie technológií, dostupnosť a súčasné či plánované aktivity zamestnávateľov v oblasti rozvoja digitálnej zručnosti.

Po spracovaní výsledkov dostane každý respondent spätnú väzbu o jeho úrovni počítačových zručností v porovnaní s európskym štandardom.

„Sme svedkami rapídnych technologických zmien, a práve preto je pre každého zamestnanca nevyhnutné vedieť a efektívne využívať digitálne zručnosti v praxi a v každom odvetví." uviedol vicepremiér Richard Raši.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Dotazník je firmám k dispozícií do 30. septembra a zaberie respondentom 20 minút. Na základe získaných poznatkov sa následne uskutoční séria doplňujúcich rozhovorov s vybranými obchodnými zástupcami firiem z rôznych regiónov.

Výsledkom mapovania počítačovej gramotnosti pracujúcich Slovákov budú návrhy podporných mechanizmov a rozvojové iniciatívy na podporu ich digitálneho vzdelávania.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Využívanie počítača
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM