Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Slovensko bičuje silný dážď: Platia výstrahy, na západe už ZAPLAVILO cesty! FOTO

Neustávajúci dážď už priniesol aj problémy v doprave. Meteorológovia varujú, pršať tak skoro neprestane.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko bičuje silný dážď: Platia výstrahy, na západe už ZAPLAVILO cesty! FOTO
6
Galéria

Takmer na celom Slovensku platia v stredu výstrahy prvého a druhého stupňa pred dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstrahy

Druhostupňové výstrahy sa týkajú väčšiny okresov na juhu stredného Slovenska a západe. Miestami tam meteorológovia očakávajú výskyt intenzívneho dažďa. „Pričom časť úhrnu zrážok môže spadnúť pri búrkových lejakoch, s úhrnom zrážok 60 až 100 milimetrov,“ priblížili.

Spomínaný úhrn zrážok podľa SHMÚ predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ poznamenali. V ďalších okresoch prvostupňovej výstrahy sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 50 milimetrov.

Zaplavené cesty

Neustávajúci dážď už priniesol aj problémy v doprave. Polícia upozorňuje na zaplavené úseky ciest v okrese Senica. Po silných dažďoch sú ťažko prejazdné až neprejazdné cesty II/500 Senica smer Vrbovce, smerom k hraničnému priechodu s ČR, III/1164 smer Chvojnica a II/581 Senica – Myjava, Podbranč – Horná Dolina. Ich sprejazdnenie zabezpečujú dobrovoľné hasičské zbory z obcí Sobotište a Podbranč.

Polícia vodičov žiada o zvýšenú opatrnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM