Zo Slovenska

Slovensko daruje 160-tisíc vakcín proti COVID-19 od AstraZenecy. Komu pomôžu?

Štátny tajomník rezortu Karol Galek poďakoval za spoluprácu pri darovaní vakcín predovšetkým ministerstvám zdravotníctva a zahraničných vecí.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko daruje 160-tisíc vakcín proti COVID-19 od AstraZenecy. Komu pomôžu?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenská republika daruje Taiwanu 160-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca. Na Taiwan odletia spolu s chirurgickými oblekmi v sobotu (25. 9.). TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Štátny tajomník rezortu Karol Galek poďakoval za spoluprácu pri darovaní vakcín predovšetkým ministerstvám zdravotníctva a zahraničných vecí.

„Spoločným úsilím sa nám podarilo počet vakcín zvýšiť oproti pôvodným plánom niekoľkonásobne. Verím, že Taiwanu a jeho obyvateľom pomôžu prekonať kritické pandemické obdobie,“ skonštatoval.

Pripomenul, že Taiwan daroval Slovensku počas pandémie nového koronavírusu 700-tisíc rúšok. „Som veľmi rád, že sa im môžeme aj takýmto spôsobom odvďačiť a pomôcť v situácii, keď to naozaj potrebujú,“ uviedol Galek, podľa ktorého sú fungujúce vzájomné vzťahy a ekonomická spolupráca dôležité aj z hľadiska fungovania tvoriacej sa Slovensko-taiwanskej komisie pre hospodársku spoluprácu.

Ilustračné foto, TASR

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM