Aktualizované Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Slovensko hlási 40 nových prípadov: ZOZNAM okresov s pozitívne testovanými

Slovensko s novými prípadmi COVID-19. Za sobotu ich u nás pribudlo rovných 40. Pozreli sme sa na to, z ktorých končín sú noví pacienti.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko hlási 40 nových prípadov: ZOZNAM okresov s pozitívne testovanými
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo za sobotu (22.8.) 40 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa 1723 testov. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

Pozitívne testovaných bolo podľa rezortu 28 mužov a 12 žien vo veku od 1 do 59 rokov. Najviac pozitívnych testov zaznamenalo ministerstvo v okrese Bratislava (12), nasleduje okres Michalovce (11). Ďalej pribudli pacienti v okresoch Trenčín (4), Piešťany (2), Nitra (2), Humenné (1), Košice (1), Malacky (1), Myjava (1), Považská Bystrica (1), Prešov (1), Trebišov (1), Trnava (1) a Vranov nad Topľou (1).

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 61 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 41 pacientov. Na JIS sú 4 ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú 3 pacienti.

Podľa informácií z ministerstva pribudol za včerajšok jeden vyliečený pacient, spolu tak koronavírus u nás prekonalo 2148 ľudí.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 3356, celkový počet ukončených laboratórnych testov je na čísle 312 822. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je nezmenený – 33. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1175.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti napísal, že potvrdené prípady ochorenia COVID-19 za sobotu sú zväčša identifikované ako aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z lokalizovaných a monitorovaných ohnísk nákazy. „Rovnako sú zaznamenané aj importy zo zahraničia, v niektorých prípadoch sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie,“ dodala hovorkyňa ÚVZ Dáša Račková. Uistila, že epidemiológovia prijímajú všetky potrebné protiepidemické opatrenia. „Naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov. Pozitívne osoby sú v domácej izolácii, rovnako aj ich kontakty, ktorým je nariadené testovanie na ochorenie COVID-19,“ potvrdila hovorkyňa.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM