ELA Krimi

Slovensko je ešte viac v pozore: Pri útoku vo Viedni sa zranila aj naša občianka!

Slovenská republika sa ešte viac skloňuje v súvislosti s teroristickým útokom v susednom Rakúsku.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko je ešte viac v pozore: Pri útoku vo Viedni sa zranila aj naša občianka!
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Pri pondelňajšom teroristickom útoku vo Viedni utrpela zranenie aj Slovenka. Informáciu pre TASR potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie SR Juraj Tomaga.

Zranená Slovenka

„Áno, môžem potvrdiť, že nás v súvislosti s včerajšími útokmi vo Viedni rakúska strana informovala o jednej zranenej občianke SR. Rezort diplomacie poskytuje náležitú konzulárnu asistenciu a maximálnu možnú súčinnosť,“ konštatoval. Zároveň dodal, že na miesto hospitalizácie rezort diplomacie vyslal slovenského diplomata.

V pondelok večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Minister vnútra Karl Nehammer pre stanicu ORF potvrdil, že streľba bola teroristickým útokom, do ktorého bolo zrejme zapojených viacero páchateľov. Útok si okrem mŕtvych vyžiadal aj viacero ťažko zranených.

Prepojenie na Slovensko

Útočník, ktorého po streľbe v centre Viedne zneškodnili policajti, si strelivo zaobstaral počas leta na Slovensku, uviedol v utorok na svojom webe rakúsky denník Heute.

Informáciu o strelive potvrdil pre televíziu JOJ aj minister vnútra SR Roman Mikulec, podľa ktorého útočník v minulosti navštívil Slovensko.

„Mám informáciu, že tu mohol byť útočník, respektíve jeden z páchateľov a mal záujem nakúpiť strelivo. Toto je informácia, ktorú s bezpečnostnými zložkami preverujeme,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

SIS situáciu sleduje

Slovenské bezpečnostné orgány vrátane Slovenskej informačnej služby (SIS) kontinuálne vyhodnocujú bezpečnostnú situáciu na Slovensku, v susednom Rakúsku aj v Európe, a podľa operatívnej potreby prijímajú adekvátne bezpečnostné opatrenia. V reakcii na pondelňajší útok v centre rakúskeho hlavného mesta Viedeň to uviedla hovorkyňa SIS Zuzana Morávková.

„SIS kontinuálne monitoruje rizikové osoby na Slovensku a úzko kooperuje prostredníctvom medzinárodných protiteroristických platforiem so svojimi zahraničnými partnermi a poskytuje im okamžitú potrebnú súčinnosť. Zároveň je potrebné zdôrazniť, že kľúčoví predstavitelia bezpečnostného manažmentu štátu už včera nariadili zvýšený výkon policajných a spravodajských zložiek ako reakciu na teroristický útok vo Viedni a jeho možné presahy na Slovensko,“ priblížila hovorkyňa.

Teroristický útok v centre Viedne
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM