Rastislav Búgel Zo Slovenska

Slovensko zasiahla prudká vlna ochladenia: MRZNÚŤ a SNEŽIŤ môže aj v nižších polohách!

Po takmer letných dňoch sa počasie drasticky mení. Odborníci dokonca varujú pred návratom zimy.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko zasiahla prudká vlna ochladenia: MRZNÚŤ a SNEŽIŤ môže aj v nižších polohách!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa , Unsplash.com

Cez Slovensko začal postupovať studený front, ktorý na naše územie priniesol dážď a ochladenie. Počasie však bude ovplyvňovať aj počas nasledujúcich dní. Ako informuje iMeteo.sk, z leta sa počasie dostane do zimného nádychu.

Ochladenie a dážď

Utorok sa bude niesť v znamení prechodu studeného frontu, ktorý prinesie zrážky. Rovnako teploty už nevystúpia na hodnoty spred pár dní.

Už dnes sa teploty oproti včerajším prudko prepadnú a budú aj o 15 °C nižšie.

„Za studeným frontom sa do Európy od severu natláča chladná, vzduchová hmota, ktorá má arktický pôvod. Studený vzduch pocítime už na dnešných teplotách,“ píše server.

V chladnejších lokalitách Slovenska sa budú teploty pohybovať od +6 do +10 °C a v najteplejších lokalitách od +11 do +16 °C. Oproti včerajšiemu dňu sa tak ochladí až o 15 °C.

Nakoľko bude fúkať severozápadný vietor, na pocit môže byť ešte chladnejšie.

Návrat mrazov a snehu

Hoci dnes odštartovalo chladné počasie, tak skoro sa ho nezbavíme. Podľa predpovedí by malo vydržať až do konca mesiaca.

„Príliv chladného vzduchu sa v druhej polovici tohto týždňa ešte zintenzívni, čo prinesie pokles hranice sneženia. Snehové vločky sa už v stredu môžu objaviť na horách a vo štvrtok by mala poklesnúť hranica sneženia dokonca len na 600 m n.n.,“ prekvapuje iMeteo.sk.

Ochladenie však bude natoľko výrazné, že spolu s poklesom hranice sneženia sa na naše územie vrátia aj mrazy.

„Od štvrtka budú mrazy na každodennom poriadku a to dokonca postupne aj v nižších polohách. Ovocinári a poľnohospodári sa tak musia pripraviť. Pred nami je teda chladnejšie počasie, ktoré sa vráti z letného charakteru zhruba o dva mesiace nazad. Priemerná teplota bude porovnateľná s teplotou, ktorú zažívame v prvej polovici marca. Teploty sa tak z dlhodobého nadpriemeru dostanú pod hranicu dlhodobého priemeru,“ upozorňuje server.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM