han Správy Zo Slovenska

Slovenský bloger tesne pred smrťou natočil VIDEO: Mám COVID-19 a nie je to CHRÍPÔČKA!

Príbeh so smutným koncom. Slovenský bloger Jozef Kmeťo čakal na sanitku a nakrútil video. V ňom prosí ľudí, aby nebrali koronavírus na ľahkú váhu a chránili sa.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský bloger tesne pred smrťou natočil VIDEO: Mám COVID-19 a nie je to CHRÍPÔČKA!
4
Galéria

Na" sociálnej sieti":https://www.facebook.com/…925196042926 sa objavilo video známeho blogera, publicistu a moderátora rómskeho rádia R1, kde len s ťažkosťou naberá dych, ale aj tak hovorí o následkoch koronavírusu. Žiaľ, bolo to jeho posledné video. Mal 47 rokov…

Čakanie na sanitku

Podľa statusov na Facebooku sa bloger dožadoval sanitky, pretože sa mu už veľmi zle dýchalo. Tá údajne prišla po dvoch hodinách, ale Jozef neskôr skonal. Podľa jeho manželky sa tak malo stať priamo v sanitke.

„Priatelia, nedajte sa ovplyvňovať ľuďmi, ktorí neveria, že koronavírus nie je. Živým príkladom som ja. Berie ma sanitka do nemocnice, pretože moje dýchanie sa veľmi zhoršil. Ide o vážny stav a idem na infekčné oddelenie. Tí, ktorí neveria a myslia si, že koronavírus je len chrípôčka, pošlite do zadku,“ vyjadril sa Jozef vo videu.

Slová, z ktorých mrazí

Uznávaný publicista, ktorý sa venoval rómskej problematike, sa síce sanitky dočkal, ale aj tak mu už nebolo pomoci. Na zázname je na ňom badať, že to s ním je vážne. „Nikdy sa nedajte ovplyvňovať a chráňte sa! Noste rúška a serte na nich. Tí, ktorí nechcú nosiť rúška, tak nech ich nenosia. Vy ich noste, pretože to môže dopadnúť takto. A ja som človek, ktorý nikdy nepodceňoval koronavírus,“ hovorí vo videu Kmeťo.

„Držte mi palce a posielajte silu, ak ešte nejaká bude. Ahojte a držte sa,“ ukončil video 47-ročný bloger…

Pridalo sa aj ministerstvo

Video, v ktorom je zreteľne vidieť, že Kmeťo je v zlom stave, šíri aj Ministerstvo zdravotníctva SR na svojom Facebooku, v ktorom varuje, aby sa ochorenie nepodceňovalo. „Je nám nesmierne ľúto, že moderátor a redaktor Jozef Kmeťo, ktorý bol infikovaný koronavírusom a ochorel na COVID-19, pred niekoľkými hodinami zomrel. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine a blízkym,“ uvádza sa na sociálnej sieti ministerstva.

„Šesť hodín pred smrťou stihol natočiť video, ktorým chcel upozorniť ľudí, aby nepodceňovali toto ochorenie. Toto video zdieľame preto, lebo veríme, že Jozef Kmeťo chcel varovať čo najviac ľudí, aby si dávali pozor, nepodceňovali opatrenia, neverili dezinformáciam o neexistencii vírusu a správali sa zodpovedne,“ dodáva sa na Facebooku rezort, na ktorého čele je minister Krajčí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Je nám nesmierne ľúto, že moderátor a redaktor Jozef Kmeťo, ktorý bol infikovaný koronavírusom a ochorel na COVID-19,...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Monday, October 26, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM