Správy Zo Slovenska

SMOLIAR roka? Senior sa sám POSTRELIL nelegálnou zbraňou, teraz po ňom ide polícia

Pri čistení zbrane, na ktorú nemá povolenie, sa muž zo stredného Slovenska sám postrelil do nohy. Teraz má čo vysvetľovať policajtom.

Ilustračný obrázok k článku SMOLIAR roka? Senior sa sám POSTRELIL nelegálnou zbraňou, teraz po ňom ide polícia
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Polícia vyšetruje prípad nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v okrese Žiar nad Hronom. U 70-ročného muža, ktorý sa v sobotu (10. 6.) nechtiac postrelil do nohy, našla tisícky nábojov, niekoľko zbraní i granáty z obdobia druhej svetovej vojny. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa polície sa mal muž postreliť do nohy pri čistení podomácky vyrobenej krátkej guľovej zbrane v jednej z obcí okresu Žiar nad Hronom. Na miesto udalosti boli privolaní záchranári i policajná hliadka. Muž sa po ošetrení priznal, že doma má zbraní viac, a to napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu.

„Pri následnej obhliadke policajti našli viac ako 3000 kusov nábojov rôznych kalibrov, 17 kusov ručných granátov, niekoľko rôznych zbraní a ich častí a niekoľko elektrických rozbušiek, všetko z čias druhej svetovej vojny,“ priblížila polícia s tým, že zaistené zbrane boli zaslané na expertízne skúmanie. V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie za prečin nedovoleného ozbrojovania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

OKRES ŽIAR NAD HRONOM: ZBERATEĽA ZBRANÍ „ZRADILA“ JEHO VÁŠEŇ Polícia v Žiari nad Hronom rieši prípad nedovoleného...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Monday, June 12, 2023

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM