Milan Hanzel Šport Ostatné športy

Smrteľný vírus v blízkosti Saganovho tímu: Výsledok? Preteky okamžite zrušili!

Záverečné dve etapy cyklistických pretekov Okolo Spojených arabských emirátov zrušili.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľný vírus v blízkosti Saganovho tímu: Výsledok? Preteky okamžite zrušili!
Zdroj: instagram

Dôvod je fakt, že dvoch talianskych členov realizačného tímu jedného z profiúčastníkov pozitívne testovali na koronavírus. Na pretekoch štartuje aj nemecký tím Bora-hansgrohe, do ktorej patrí aj slovenský jazdec Peter Sagan. Ten však na podujatí neštartuje.

Kto sa nakazil vírusom?

Uviedli to predstavitelia Športovej rady v Abú Zabí. Podľa organizátorov SAE Tour sa testom postupne podrobia všetci účastníci pretekov. Hotel v Abú Zabí, kde bývajú jazdci, ich tímy či novinári uzavreli. Nik nemohol opustiť jeho priestory bez toho, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu.

„Prijali sme rozhodnutie, aby sme ochránili všetkých účastníkov. Bezpečnosť je najvyššia priorita. Všetko bude prebiehať v koordinácii so zodpovednými úradmi. Účastníci SAE Tour sa už podrobujú vyšetreniam, ktoré sa budú opakovať v potrebnom časovom období,“ uviedli organizátori v oficiálnej tlačovej správe.

Všetci sa podrobia vyšetreniam

„Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že všetci účastníci pretekov, administratívni pracovníci a organizátori budú vyšetrení priebežným pravidelným skríningom,“ uvádza sa v vyhláseniach pretekov. „Všetky potrebné postupy vrátane karanténnych opatrení sa prijmú s cieľom zabezpečiť potlačenie vírusu a obmedziť šírenie jeho ohniska v koordinácii so všetkými dotknutými zdravotníckymi a inými orgánmi v krajine.“

Po piatej zo siedmich etáp viedol priebežné poradie Brit Adam Yates z tímu Mitchelton-Scott, ktorého by podľa informácie portálu cyclingnews.com mali potvrdiť za celkového víťaza pretekov.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM