han Správy Politika

SNS na čele s Andrejom Dankom vyslali do sveta takýto odkaz: Mikas, ODSTÚP!

Žiadajú jeho hlavu! Mimoparlamentná SNS vyzýva Jána Mikasa, aby sa bezodkladne vzdal funkcie hlavného hygienika SR. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku SNS na čele s Andrejom Dankom vyslali do sveta takýto odkaz: Mikas, ODSTÚP!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Strana tak reaguje na štvrtkové vyhlásenie generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý povedal, že Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR porušil dvoma vyhláškami zákon.

Presné znenie

„Okrem trestnoprávneho dosahu má takéto konanie aj nedozerné dôsledky. Povolať poslancov Národnej rady SR ísť hlasovať a ohroziť tak život a zdravie iných poslancov bolo činom, ktorý vojde do histórie slovenského alebo svetového parlamentarizmu. Nikde vo svete neboli chorí poslanci povolaní do parlamentu a nehlasovali,“ tvrdí SNS.

Druhým jasným porušením zákona bola podľa mimoparlamentnej strany „papalášska výnimka“ podpredsedovi vlády SR Štefanovi Holému.

Pridal sa Danko

Podľa SNS Holý hrubo zneužil svoju štátnu funkciu. Konanie Mikasa a Holého nesmie podľa strany ostať bez potrestania, a preto ich vyzýva, aby sa vzdali svojich funkcií. „Vyzývame ho, aby bezodkladne odstúpil z funkcie,“ uviedol na svojom Facebooku aj Andrej Danko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Thursday, January 28, 2021
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM