han Zo Slovenska

ŠOFÉRI, majte sa na pozore: Od 1. januára sa menia niektoré ÚSEKY ciest s výberom mýta

Vyhláška Ministerstva dopravy a výstavby SR ustanovuje s účinnosťou od 1. januára 2023 nový zoznam vymedzených úsekov diaľnic, ciest 1. triedy a ciest 2. triedy s výberom mýta.

Ilustračný obrázok k článku ŠOFÉRI, majte sa na pozore: Od 1. januára sa menia niektoré ÚSEKY ciest s výberom mýta
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V sieti vymedzených úsekov ciest od januára pribudne 11 nových a ukončí sa platnosť piatich vymedzených úsekov, modifikujú sa rôzne parametre u 80 vymedzených úsekov. Informoval o tom manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis.

Aj nové cesty R2

Spresnil, že na novovybudovaných 13,3 kilometra (km) cesty R2 medzi Mýtnou a Tomášovcami pribudnú dva vymedzené úseky ciest. Na rovnakej ceste vzniknú ďalšie štyri úseky rozdelením už existujúcich vymedzených úsekov v mieste križovatky. Vznikom novej križovatky zároveň zaniknú dva úseky a modifikované budú tiež dva úseky cesty 1. triedy, ktoré sa z nesúbežných stanú súbežnými.

Ďalší nový úsek podľa neho pribudne do siete vymedzených úsekov ciest prepojením Triblaviny a Chorvátskeho Grobu cestou II/127.

Zmenou tried už existujúcich ciest na obchvate Topoľčian, v Ilave a na moste ponad Oravskú priehradu v Námestove pribudnú štyri nové vymedzené úseky ciest. V Námestove sa pre posun hranice intravilánu skončí platnosť jednému a v Ilave pre zmenu triedy cesty dvom vymedzeným úsekom ciest.

Viac o 11 km

Dodal, že po všetkých úpravách vrátane tých, ktoré nemajú vplyv na výšku úhrady mýta (úseky spoplatnené nulovou sadzbou), sa počet vymedzených úsekov ciest zvýši o šesť. Ich celkový počet bude od januára 2004. Sieť vymedzených úsekov sa predĺži o 11 km na 8242 km.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM