Krimi

ŠOKUJÚCE info o vodičovi: Za volantom sedel OPITÝ generálny sekretár deaflympijského výboru!

Policajti v centre hlavného mesta naďalej dokumentujú okolnosti nehody na zastávke Zochova, pri ktorej po náraze auta do zastávky štyria ľudia zomreli a šiesti sú zranení.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE info o vodičovi: Za volantom sedel OPITÝ generálny sekretár deaflympijského výboru!
43
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V nedeľu večer (2. 10.) otriasla Slovenskom tragédia, pri ktorej vyhasli štyri životy. Ďalších šesť zranených je v nemocnici, z toho traja vo vážnom stave. Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy, aby sa jej prihlásili.

V čase udalosti sa na zastávke nachádzalo viacero osôb. Po príchode na miesto udalosti museli hasiči vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla. Podľa doterajších informácií došlo k úmrtiu 4 ľudí, ďalších 6 utrpelo zranenia rôzneho rozsahu,“ informovali hasiči na sociálnej sieti.

Opitý a agresívny

Na miesto tragédie prišiel v pondelok ráno aj policajný prezident Štefan Hamran, podľa ktorého vinníka nehody zadržali ešte v nedeľu, priamo na mieste a je v rukách polície.

V čase nehody bol vodič auta opitý. Nameraných mu bolo 1,6 promile alkoholu a správal sa agresívne voči polícii aj zdravotníkom.

Jeho spolujazdec bol taktiež opitý, namerali mu 1 promile. So zraneniami skončil v nemocnici, z ktorej už bol prepustený,“ informoval Hamran. Podľa informácií televízie Markíza mali byť v aute otec so synom.

Podľa informácií TV JOJ za volantom sedel generálny sekretár deaflympijského výboru Dušan Dědeček.

V aute ako spolujazdec sedel aj jeho syn Lukáš Dědeček, ktorý je v tomto výbore kontrolórom. Ten leží v nemocnici s vážnymi zraneniami.

Okrem opitosti mala byť dôvodom nehody aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom. „Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy,“ dodal policajný prezident.

Vodič bol i so spolujazdcom, ktorý utrpel ľahké zranenia, na mieste zadržaný. „Ešte aj vtedy sa správal agresívne,“ upozornil.

Hamran tiež spresnil, že nehoda sa stala v nedeľu o 22.24 h a ide o pravdepodobne najtragickejšiu udalosť pri podobných dopravných nešťastiach.

Zomreli študenti

Na Zochovu prišiel okolo 9.00 ráno aj minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). „O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne,“ uistil minister, ktorý vyjadril sústrasť pozostalým. „Zdravotníci v tejto chvíli bojujú o životy zranených. pevne verím, že sa im to podarí,“ dodal minister.

Obete strašnej nehody v Bratislave boli vysokoškolskí študenti. „Niektorí mali dnes nastúpiť prvý deň do školy,“ informoval Mikulec.

Zranení

Dvaja pacienti sú po nehode v kritickom stave a umelom spánku. „Títo pacienti bojujú o život, naši zdravotníci robia všetko pre ich záchranu,“ povedala pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Do UNB previezli šesť pacientov z nehody.

Ďalší dvaja pacienti sú podľa hovorkyne stredne ťažko zranení. Dvoch, ktorí mali ľahšie poranenia, po ošetrení prepustili do domácej liečby.

Vyšetrovanie

Prípravné konanie v rámci vyšetrovania tragickej nehody na zastávke MHD v centre Bratislavy bude dozorovať prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry SR. Generálny prokurátor Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

Orgány prokuratúry garantujú zákonné vyšetrenie tragédie, ktoré povedie k spravodlivému potrestaniu vinníka. Výkon dozoru nad zákonnosťou prípravného konania bude vykonávať prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry SR,“ uviedol Žilinka.

Generálny prokurátor zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám, ktoré pri tragédii prišli o svojich blízkych. Zaželal tiež skoré uzdravenie ťažko zraneným.

Správu budeme aktualizovať.

Mohlo by vás zaujímať

TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM