TOS Zo zahraničia

Šokujúce odhalenie: 9-ročný chlapec žil dva roky ÚPLNE SÁM! Učitelia v škole nič netušili

Aj keď to znie neuveriteľne, 9-ročný chlapec žil dva roky sám. Bez elektriny, kúrenia či teplej vody. V škole fungoval bez problémov a o ničom tam netušili.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce odhalenie: 9-ročný chlapec žil dva roky ÚPLNE SÁM! Učitelia v škole nič netušili
Zdroj: Unsplash.com

Vo Francúzsku prebiehal súd s matkou 9-ročného chlapca, ktorý od roku 2020 do roku 2022 býval sám v byte. Nemal elektrinu, kúrenie a ani teplú vodu. O prípade informoval denník La Charente Libre, ktorý sa zúčastnil pojednávania na neuveriteľnom príbehu.

Kde boli jeho rodičia? O otcovi nie sú žiadne informácie, 39-ročná matka bývala päť kilometrov od neho u svojho partnera.

Dieťa navštívila len občas a len na chvíľu, aby mu nechala niečo na jedenie. Jedol prevažne sušienky a hotové jedlá z konzerv. Niečo mu dávali aj susedia.

Vzorný žiak

Do školy chodil vždy sám, autobusom. Podľa učiteľov však je a bol aj počas tohto obdobia slušným a dobrým žiakom. Vždy mal urobené domáce úlohy a jeho hygiena bola bezchybná.

Triedna učiteľka tvrdí, že je veľmi zrelý na svoj vek. Možno aj preto si v škole nič nevšimli. Všetko vyšlo najavo v auguste 2022. Políciu zalarmovali susedia.

Trest pre matku

Muži zákona v byte, ktorý sa nachádzal v zlom stave, nenašli žiadne osobné veci jeho matky. Čo našli, bola prázdna chladnička. O mesiac neskôr bol už tento 9-ročný chlapček umiestnený do náhradnej rodiny.

S matkou sa odvtedy stretol len dvakrát. Nechce s ňou tráviť čas.

Súd ju v týchto dňoch odsúdil za opustenie maloletého na 18 mesiacov väzenia, z toho 12 podmienečne.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM