Erik Bojničan Hádzaná

Spojka HC Sporta Guzy o odvetnom finálovom zápase: Prehrali sme si to sami

Napriek víťazstvu v prvom finálovom zápase v Hlohovci sa z trofeje teší súper. Naši sa však nevzdávali do poslednej chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Spojka HC Sporta Guzy o odvetnom finálovom zápase: Prehrali sme si to sami
Zdroj: TASR

Prešovčania si boli vedomí, že pre víťazstvo v Slovenskom pohári musia zmazať šesťgólové manko z prvého zápasu. Vstup do zápasu im vyšiel podľa predstáv, keď rýchlo viedli už 4:0. Naši strelili prvý gól až v 10. minúte, no domácim v prvom polčase nedovoľovali získať výraznejší náskok. V emotívnom závere prvého dejstva bolo k videniu viacero dôrazných zákrokov a pribudla aj nervozita. Po prvom dejstve bol náskok domáceho tímu trojgólový a s týmto stavom nebol spokojný ani jeden z tímov.

Tatran vstúpil lepšie aj do druhého polčasu. Zásluhou lepšej streleckej efektivity aj viacerých zákrokov brankára Čuprinu stiahli šesťgólovú stratu. V 38. minúte presne namieril Furlan a Tatran viedol o šesť gólov – 15:9. Od tohto stavu už domáci dominovali. Hoci sa Hlohovčania nevzdávali, proti pozorne hrajúcim domácim hráčom už otočiť skóre nedokázali. Prešovčania napokon zvíťazili rozdielom jedenástich gólov.

Vladimír Guzy, spojka HC Sporta Hlohovca: „Prehrali sme si to sami. Prešov bol dnes jednoznačne lepší a gratulujem im k víťazstvu. V prvom polčase to ešte nebolo úplne zlé, no potom nám už ušli. Proti Prešovu je ťažké dobiehať stratu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM