Prokop Slováček Zo Slovenska

STALO SA NA SLOVENSKU: Opozícia protestovala, Harabin vysvetľoval, v Mochovciach bola razia

Tradičný seriál portálu Dnes24.sk mapuje každú nedeľu tie najzaujímavejšie udalosti, ktoré sa v týždennom horizonte udiali v našej krajine. V médiách sa v uplynulom týždni „pretriasali“ aj tieto témy.

Ilustračný obrázok k článku STALO SA NA SLOVENSKU: Opozícia protestovala, Harabin vysvetľoval, v Mochovciach bola razia
Zdroj: TASR

Kde nakúpime lacnejšie ako u nás?

Ceny potravín u nás patria k najnižším v EÚ. Napriek tomu, v Poľsku sú ešte o 30 % nižšie. Oplatí sa cestovať za niektorými potravinami do zahraničia? A v ktorých dovolenkových destináciách sa dá lacno nakúpiť? Na ceny sa bližšie pozrela analytička Poštovej banky Jana Glasová sa podľa údajov z Eurostatu pozrela na ceny v obchodoch bližšie.

Harabinove odmeny na pretrase

Počas týždňa sa opäť dostal do médií aj Štefan Harabin. Podľa mzdových listov si za roky 2009 a 2010 v pozícii predsedu Najvyššie súdu vyplatil mimoriadne odmeny v celkovej výške 113.000 eur. Podľa vedenia súdu Harabin klamal a nemal by vykonávať žiadnu verejnú funkciu.

Razia v Mochovciach

Bežný pracovný deň v atómovej elektrárni Mochovce v Nitrianskom kraji narušila v stredu akcia Národnej kriminálnej agentúry. Razia sa však nemala týkať priamo Slovenských elektrární, ale dodávateľských firiem, ktoré pomáhajú s dostavbou.

Protesty opozície

Predstavitelia opozičnej politickej scény budú pokračovať v protestoch proti premiérovi Ficovi aj ministrovi vnútra Kaliňákovi (Smer-SD). Počas leta chce obísť celé Slovensko.

Ešte pred týmto vyhlásením zorganizovala opozícia v Bratislave už po piaty raz a premiérovo aj v Nitre demonštráciu za odvolanie ministra vnútra Kaliňáka, ktoré nesú názov Protest proti zlodejom v politike.

Príde Kotleba o voličov?

Na našej politickej scéne sa objavuje nová strana – Slovenské hnutie obrody (SHO). Kto za ním stojí, čo hlása a komu bude v najbližších voľbách konkurovať?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM