han Zo zahraničia

Druhý najväčší odevný reťazec na svete HLÁSI: V Rusku končíme s BIZNISOM!

Ruský trh je pre nich "pasé"! Švédska maloobchodná sieť Hennes & Mauritz (H&M) oznámila v pondelok odchod z ruského trhu.

Ilustračný obrázok k článku Druhý najväčší odevný reťazec na svete HLÁSI: V Rusku končíme s BIZNISOM!
Zdroj: www.unsplash.com

Druhý najväčší odevný reťazec na svete sa tak pridal k rozsiahlemu zoznamu západných firiem, ktoré sa po invázii Ruska na Ukrajinu rozhodli s biznisom v Ruskej federácii skončiť. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Povedali si dosť

Spoločnosť H&M pôvodne iba pozastavila svoje pôsobenie na ruskom trhu. Urobila tak už začiatkom marca, keď reagovala na útok Moskvy voči susednej krajine z 24. februára. Rusko bolo pritom pre H&M šiestym najväčším trhom a pred vojnou tam reťazec počet svojich obchodov zvyšoval, zatiaľ čo na iných trhoch počty prevádzok redukoval.

„Po dôslednom zvážení situácie je podľa nás nemožné pokračovať v našom biznise na ruskom trhu,“ povedala generálna riaditeľka spoločnosti Helena Helmerssonová. Reťazec plánuje teraz ešte na určitý čas otvoriť obchody v Rusku, aby vypredal zvyšné zásoby.

Ukončenie biznisu v Rusku bude H&M stáť približne 2 miliardy švédskych korún (188,78 milióna eur). Celú sumu plánuje spoločnosť zaúčtovať ako jednorazové náklady do výsledkov za 3. kvartál.

Pozn.: (1 EUR = 10,5943 SEK)


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM