han Magazín

TURISTKA Čaputová: Obliekla LEGÍNY, zobrala batoh na chrbát a osviežila sa v potoku! FOTO

Dala si do tela. Prezidentka Slovenska si cez víkend zaradila do programu nečakanú aktivitu. Vybrala sa na dlhú túru, ktorou podporila dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku TURISTKA Čaputová: Obliekla LEGÍNY, zobrala batoh na chrbát a osviežila sa v potoku! FOTO
16
Galéria

Sobotný program len potvrdil, že Zuzana Čaputová je všestrannou ženou. Nerobilo jej problém zvládnuť 26 kilometrov chôdze v Kamenistej doline vo Veporských vrchoch.

„26 km v nohách našimi krásnymi horami za jeden deň, únava, ale skvelý pocit. Pridala som sa v záverečný deň Memoriálu Stopami ukrývaných detí 2022, ktorý organizuje združenie Post Bellum,“ uviedla hlava štátu na sociálnej sieti.

Pre dobrú vec

Čaputová svojou účasťou na túre pripomenula jednu udalosť z histórie. „Kráčali sme po stopách židovských detí Eliho a Esti, ktorí išli naprieč Slovenskom, aby sa vyhli transportom do nacistického koncentráku. Časť cesty prešli sami, on mal 12 a jeho sestra 14 rokov. V samote, v zime, v hlade a v neustálom strachu, či ich niekto neudá. Hory im boli napokon útočiskom. Vojnu prežili aj vďaka odvážnym jednotlivcom, ktorí im občas dali trochu jedla,“ dodala Čaputová.

Politička zažila na konci náročnej túry milé prekvapenie.

„Na záver nášho putovania som mala večer možnosť cez videohovor prekvapiť Eliho Vaga – dnes má 92 rokov a žije v Izraeli. Je to úžasný, vitálny a veselý človek s chuťou do života. Lebo natrápil sa vraj už dosť. Nezabúdajme na takéto príbehy veľkého utrpenia, ale aj úžasnej sily, ktorú v sebe mali dve malé deti tohto príbehu,“ uzavrela prezidentka.

Ďalšie aktuálne témy

Čaputová na túre v slovenských horách
16
Galéria

26 km v nohách našimi krásnymi horami za jeden deň, únava, ale skvelý pocit. Pridala som sa v záverečný deň Memoriálu...

Posted by Zuzana Čaputová on Saturday, July 16, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM