Anton Hrachovský Krimi

Šťastný koniec pátrania v Malej Fatre: Stratení turisti sa našli vďaka záchranárom

Štvoricu turistov v Malej Fatre hľadali v sobotu (5.1.) večer horskí záchranári. Skupinu sa im po takmer štyroch hodinách pátrania podarilo lokalizovať.

Ilustračný obrázok k článku Šťastný koniec pátrania v Malej Fatre: Stratení turisti sa našli vďaka záchranárom
Zdroj: TASR

Turistov našli nad Zajacovou. Príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) na svojej oficiálnej webovej stránke informovali, že o pomoc ich požiadal kamarát štvorice turistov. Tí schádzali z Veľkého Kriváňa a poslali mu SMS správu, že sa blížia k Snilovskému sedlu. Nakoľko už bola kabínková lanová dráha odstavená, netrúfli si zísť peši do Vrátnej.

Pátranie so šťastným koncom

Horskí záchranári požiadali prevádzkovateľa lanovej dráhy o mimoriadne spustenie lanovky, ktorou sa vyviezli do Snilovského sedla. Tam ich však ani po prepátraní okolia nenašli.

„S mužmi nebolo možné sa telefonicky skontaktovať. Neodpovedali ani na SMS správy. Do terénu odišli ďalšie skupiny záchranárov, ktorí prehľadávali všetky možné zostupové trasy z Veľkého Kriváňa. Takmer po štyroch hodinách pátrania sa podarilo skupinu lokalizovať nad Zajacovou,“ uvádza sa na stránke s tým, že po náročnom zostupe v ťažkých zimných podmienkach boli premrznutí a vyčerpaní, ale bez zranení.

Skupina následne v sprievode HZS zostúpila k terénnemu autu. Tým ich previezli na Dom HZS v Štefanovej. Odtiaľ už pokračovali samostatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM