ELA Správy

STOP rúškam, NEDÁME sa očkovať! Pod oknami Matovičovho domu protestovali stovky ľudí na čele s Kotlebom

V Trnave sa v sobotu konal ďalší protest proti opatreniam a vláde Igora Matoviča. Demonštranti sa presunuli aj pred dom premiéra.

Ilustračný obrázok k článku STOP rúškam, NEDÁME sa očkovať! Pod oknami Matovičovho domu protestovali stovky ľudí na čele s Kotlebom
6
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Kotlebovci - ĽSNS - okresy Žilina a Bytča

Pred domom premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v Trnave sa v sobotu (28. 11.) podvečer zišlo niekoľko stoviek ľudí.

Ako informoval Denník N, v centre Trnavy sa v sobotu zhromaždil dav ľudí na ďalšom proteste proti opatreniam, ktorý zvolala ĽSNS.

Čaj u Matoviča

Demonštranti na čele s Marianom Kotlebom sa následne presunuli až k bráne Matovičovho domu. Polícia im v tom nebránila. Dav sa krátko po 17. hodine rozišiel.

Kotleba ľudí pozýval na Čaj u Matoviča prostredníctvom sociálnej siete. Účastníkov nepriamo vyzval, aby porušovali epidemiologické nariadenia a pripomínal, že vakcína a očkovanie najviac poškodia deťom.

Ak by sa niekto za porušenie opatrení dostal do problémov, majú sa obrátiť naňho alebo na jeho stranu. Podľa slov policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej sa na demonštrácii v Trnave zišlo približne 500 ľudí. Polícia celý priebeh monitorovala. „Situácia bola pokojná, nebol nutný žiadny policajný zásah. Účastníci sa napokon rozišli,“ uviedla pre TASR.

Podľa Denníka N sa ľudia taktiež zhromaždili aj v Žiline, Lučenci či Prievidzi. Na ďalšom proteste v Nitre mal vystúpiť bývalý sudca a neúspešný prezidentský kandidát, Štefan Harabin, ktorý mal kritizovať nosenie rúšok.

Je to úbohé

Na protest pred domom premiéra zareagoval aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). V statuse na sociálnej sieti Deti sa do politiky nezaťahujú napísal:

„Paradoxne, bola to mafia, ktorá mala kedysi také pravidlo, že rodina – manželka a deti sú vždy "vynechané“ zo sporov a neútočí sa na nich. Dnes už pre neofašistov s Kotlebom na čele ani toto pravidlo neplatí. V parlamente s prepačením pomaly „pusu“ neotvoria, ale ísť kričať premiérovi pred dom, kde má dve malé deti a manželku, ktorá nemá s politikou nič spoločné je úbohé," napísal Šeliga.

Fotogalériu z protestu nájdete na konci článku.

Priatelia, tak už zajtra v Trnave. Priamo u diktátora. A k tomu maximálne aktuálna pesnička od Landu. https://m.youtube.com/watch?v=hToRZu7hGdM

Posted by Marian Kotleba on Friday, November 27, 2020

DETI SA DO POLITIKY NEZAŤAHUJÚ! Paradoxne, bola to mafia, ktorá mala kedysi také pravidlo, že rodina - manželka a deti...

Posted by Juraj Šeliga - Za ľudí on Saturday, November 28, 2020
Protest proti Igorovi Matovičovi
6
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Kotlebovci - ĽSNS - okresy Žilina a Bytča
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM