Barbara Dallosová Správy

Stovky ľudí na palube a všade policajti: Zábery z návratu Slovákov z USA

Ministerstvo zahraničných vecí úspešne uskutočnilo repatriácia Slovákov z USA. Väčšina z nich putovala rovno do karanténnych zariadení.

Ilustračný obrázok k článku Stovky ľudí na palube a všade policajti: Zábery z návratu Slovákov z USA
5
Galéria

V spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky sa úspešne uskutočnila repatriácia Slovákov z USA. Informuje o tom polícia na svojom facebookovom účte. Okrem Slovákov sa na palube lietadla nachádzali aj Česi, Slovinci a Maďari.

,,Táto náročná akcia sa uskutočnila za výraznej súčinnosti a podpory prevádzkovateľa Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave, za čo ďakujeme. Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru úzko spolupracoval so zastupiteľskými úradmi zúčastnených krajín, pričom na územie Slovenskej republiky bolo úspešne dopravených 278 ľudí," konkretizuje polícia s tým, že väčšina Slovákov šla rovno do karanténnych zariadení ministerstva vnútra a 43 mladistvých osôb bolo umiestnených do domácej karantény.

Občania ostatných krajín boli prevezení do karantény do svojich domovských krajín. Ako uvádza polícia, Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru naďalej pokračuje v súčinnosti so zainteresovanými stranami v repatriácii občanov Slovenskej republiky. ,,Pri tejto náročnej činnosti sú využívané aj ďalšie policajné útvary, ako je napríklad špeciálne dopravné oddelenie známe ako PUMA a Útvar osobitného určenia Prezídia PZ známe ako Lynx Commando," dodávajú muži zákona.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM