Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

STRACH u našich susedov: V Česku záhadne MIZNÚ mladé dievčatá, polícia je zúfalá

Za krátky čas sa akoby vyparilo niekoľko tínedžeriek z rôznych kútov krajiny. Najmladšie hľadané dievča nemá ani 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku STRACH u našich susedov: V Česku záhadne MIZNÚ mladé dievčatá, polícia je zúfalá
Zdroj: Facebook.com/Policie České republiky

Podobne ako u nás, ročne polícia v Českej republike pátra po desiatkach až stovkách detí či mladých ľudí. Našťastie, pokiaľ ide o tínedžerov, príbehy majú často šťastný koniec.

Zľahla sa po nich zem

Dôvodom odchodu z domu sú napríklad hádky s rodičmi a deti sa vrátia domov do pár hodín či dní. Žiaľ, nie všetky prípady končia takto.

Posledná doba sa u našich susedov ale vymyká štatistikám. Informuje o tom portál tn.cz.

Za necelé dva týždne zmizlo v Česku niekoľko mladých žien. Polícia je v koncoch a žiada o pomoc verejnosť. Väčšina dievčat, po ktorých sa zľahla zem, ešte nie je plnoletá.

Nezvestné dievčatá pochádzajú z rôznych kútov krajiny, na pohľad nemajú ich prípady nič spoločné. Po všetkých však zatiaľ bezúspešne pátrajú a všetky iste chýbajú svojim rodinám.

Iba 14-ročná

Najmladšie hľadané dievča, Aneta, má len 14 rokov. Ďalšie dve nezvestné tínedžerky, Nikol a Žaneta, majú 15 a 17 rokov. Jedinou dospelou hľadanou je 22-ročná Daniela. Jej rodina má veľký strach, keďže trpí autoimunitnou poruchou a musí pravidelne navštevovať lekára. Ešte donedávna sa hľadala aj 15-ročná Viktorie, tú sa však, našťastie, podarilo nájsť začiatkom mája.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM