ELA Krimi

Streľba v centre Košíc: Ohrozoval ľudí nožom, vyhrážal sa bombou

Pokojnú nedeľu v Košiciach narušil pred administratívnou budovou na Štúrovej ulici muž, ktorý ohrozoval ľudí nožom.

Ilustračný obrázok k článku Streľba v centre Košíc: Ohrozoval ľudí nožom, vyhrážal sa bombou
Zdroj: TASR

Dnes krátko popoludní polícia prijala oznámenie od občana, že v podzemnej garáži v MČ Košice Juh v blízkosti centra mesta sa nachádza ozbrojená osoba.

Ako ďalej informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, policajné hliadky na mieste zistili, že sa tam nachádza muž ozbrojený nožmi, ktorý sa správal agresívne a nepríčetne.

„Na výzvy polície, aby odložil zbrane – nože, nereagoval. Následne zaútočil na zakročujúcich policajtov. Na opakované výzvy polície, aby upustil od konania, nereagoval a jeho agresívne správanie sa stupňovalo. Keďže útok muža smeroval bezprostredne na jedného zo zakročujúcich policajtov, boli voči mužovi použité donucovacie prostriedky, služobná zbraň, ktorá podozrivú osobu zasiahla do dolnej časti tela, dolné končatiny,“ uviedla Mésarová.

Do príchodu pracovníkov RZP zranenej osobe policajti poskytli prvú pomoc. Momentálne sa zranená osoba nachádza nemocničnom zariadení, kde sa podrobila operačnému zákroku.

„Aj v týchto chvíľach polícia na mieste vykonáva potrebné vyšetrovacie úkony. Postup zakročujúcich policajtov prešetruje Úrad inšpekčnej služby MV SR,“ doplnila hovorkyňa.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM