Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Streľbu v Bratislave prekvalifikovali na teroristický útok: Tým, ktorí ju schvaľujú, hrozí BASA!

Tragédia sa po novom vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Prokuratúra upozorňuje, že schvaľovanie takéhoto činu je trestné.

Ilustračný obrázok k článku Streľbu v Bratislave prekvalifikovali na teroristický útok: Tým, ktorí ju schvaľujú, hrozí BASA!
26
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Na Zámockej ulici zabíjal tínedžer
4
Galéria

Prípad tragickej streľby na Zámockej ulici v Bratislave, ktorý si vyžiadal dve obete, prekvalifikovali na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Terorizmus na Zámockej

Správu o preklasifikovaní skutku potvrdila aj polícia na sociálnej sieti.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry, po konzultácii so špeciálnym prokurátorom, zmenil právnu kvalifikáciu skutku streľby na Zámockej ulici v Bratislave na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku podľa par. 419 Trestného zákona, kedže z doteraz zabezpečených dokazov je zrejmé, že stíhaný skutok vykazuje všetky zákonné znaky tohto trestného činu,“ píšu muži zákona.

Prokuratúra upozorňuje

Po tragédii mnoho Slovákov vyšlo do ulíc na podporu LGBTI komunity a jej práv. Objavujú sa však aj hlasy, ktoré hrozivé konanie mladíka na Zámockej schvaľujú. Niektoré slová šíriace sa sociálnymi sieťami sú priam šokujúce.

Úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti pripomína, že jedna z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere 3–10 rokov.

Podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica budú orgány činné v trestnom konaní postupovať razantne pri odhaľovaní a trestnom stíhaní páchateľov schvaľovania trestného činu teroristického ú­toku.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu večer (12. 10.) pred podnikom pre LGBTI komunitu. Na mieste zomreli dvaja mladí muži homosexuálnej orientácie. Zranená bola jedna žena, čašníčka, ktorú previezli do nemocnice. Páchateľ z miesta činu ušiel, polícia ho neskôr našla mŕtveho. Bol ním radikalizovaný tínedžer, ktorý sa netajil nenávisťou k Židom a LGBTI komunite.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

“ZARUČENÉ” INFORMÁCIE O VRAŽDE NA ZÁMOCKEJ ULICI Aktualizácia 15:08: Úrad špeciálnej prokuratúry informoval, že skutok...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, October 17, 2022

Začítajte sa do podobných tém:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM