Webnoviny - Svet

Strelec usmrtil aj náhodnú ženu na balkóne

WEBNOVINY.SK

Zľava: Minister vnútra Daniel Lipšic a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik počas tlačovej besedy o zdravotnom stave zranených po útoku strelca v Devínskej Novej Vsi Foto: SITA/Nina Bednáriková BRATISLAVA 30. augusta (WEBNOVINY) – Dopoludňajšia streľba v Devínskej Novej Vsi má ôsmu obeť. Je ňou 52-ročná žena, ktorá zahynula zrejme pri náhodnej streľbe páchateľa po balkónoch. Minister vnútra Daniel Lipšic na tlačovej konferencii povedal, že sa po zásahu pravdepodobne vrátila z balkóna do bytu, kde zraneniam náhle podľahla. V popoludňajších hodinách našiel jej telo manžel. „Je to ôsma obeť tohto šialeného vraha, modlíme sa a všetci veríme, že posledná,“ konštatoval Lipšic. Žena bývala na piatom poschodí na ulici Jána Smreka. Polícia už hovorila aj s mužom, ktorý bol v čase streľby na balkóne na desiatom poschodí. Toho náhodná strela zasiahla do brucha.

Podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika páchateľ postrelil celkovo pätnásť osôb. Do bratislavských nemocníc bolo prevezených trinásť pacientov, dvoch ošetrili na mieste činu a prepustili do domáceho ošetrenia. V súčasnosti ležia v nemocnici na Kramároch dvaja pacienti, rovnaký počet zranených pacientov je aj v nemocnici na Antolskej v Petržalke a v Ružinove, traja pacienti sú stále hospitalizovaní v nemocnici na Mickiewiczovej v Starom Meste. Vo Vojenskej nemocnici Bratislava ležia momentálne dvaja pacienti, jedna pacienta bola po ošetrení prepustená do domáceho liečenia. Medzi hospitalizovanými bolo aj trojročné dieťa, ktoré absolvovalo CT vyšetrenie v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave. Bolo pri vedomí a nebolo v ohrození života. I keď si ho chceli lekári ešte nechať na pozorovanie, na žiadosť jeho rodičov ho prepustili domov.

Ako minister ďalej informoval, jeden pacient je v kritickom, ale stabilizovanom stave, traja ľudia sú vo vážnom stave a deviati sú stabilizovaní. Pacient v kritickom stave leží v nemocnici na Antolskej ulici s ťažkými poraneniami driekovej chrbtice. Zranený policajt s poraneniami v tvárovej časti je hospitalizovaný v nemocnici v Ružinove, operácia sa pred chvíľou skončila. Pacient s poraneným hrudníkom je hospitalizovaný na Kramároch, v Ružinove leží aj pacient v ťažkom stave s poranením brušnej dutiny. Medzi zranenými je viac mužov ako žien.

Bratislavskou Devínskou Novou Vsou otriasla dnes okolo 10:00 streľba, ktorú neprežilo osem ľudí. Šesť obetí bolo v rodinnom, respektíve príbuzenskom zväzku. Muž vo veku asi 50 rokov z doposiaľ neznámych dôvodov najprv v byte zastrelil päťčlennú rodinu, išlo o štyri ženy a jedného muža rómskej národnosti. Ďalšieho príbuzného rodiny našli pri vchode do domu. Siedmou obeťou bol asi 50-ročný strelec, ktorý po čine spáchal samovraždu. Popoludní minister vnútra Daniel Lipšic o ôsmej obeti. Prvé záchranné vozidlo dorazilo na miesto o 9:50. Akcia bola podľa vedúceho lekárov operačného strediska Martina Balka ukončená o 12:05, keď bol strelec spacifikovaný. Na mieste zasahovalo päť trojčlenných a päť dvojčlenných zdravotných tímov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM