Anton Hrachovský Regióny

Štúrovo buduje na termálnom kúpalisku wellness centrum: Prevádzka už tento rok

Mesto Štúrovo sa rozhodlo zveľadiť populárne termálne kúpalisko Vadaš. Napriek tuhej zime by sa mali práce na novom wellness centre ukončiť ešte tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo buduje na termálnom kúpalisku wellness centrum: Prevádzka už tento rok
Zdroj: Dnes24.sk

Tuhá zima pribrzdila práce

Mesto Štúrovo chce v tomto roku dokončiť výstavbu wellness centra na kúpalisku Vadaš. To bude prepojené priamo s hotelom a samospráva by chcela nové relaxačné centrum pre verejnosť otvoriť ešte v decembri 2017. Plánované sú tri bazény, jedna vírivka, tri sauny, zážitkové sprchy, jedna soľná kabína a salónik na masáže.

„Výstavba wellness jednotky otvára celkom nový segment trhu. V prvom rade očakávame rapídne zvýšenie počtu ubytovaných hostí v hoteli, budú však vítaní aj externe ubytovaní návštevníci. Očakávame, že wellness spolu s ďalšími produktmi cestovného ruchu potiahne zamestnanosť v regióne a posilní jeho pozíciu na trhu,“ povedal ešte počas sezóny 2016 primátor Štúrova Eugen Szabó.

„Tohtoročná zima nám nepraje, pretože plánované stavebné práce sme museli odložiť pre silné mrazy. Vyhodnotíme, aké je omeškanie a či sa dá tento časový sklz nejakým spôsobom eliminovať,“ vyjadril sa Szabó.

Novinky prišli už minulú sezónu

Celková výška investície je 2,3 milióna eur. „Väčšiu časť tejto investície pokrývame úverom a jedna tretina pochádza z vlastných zdrojov mesta,“ dodal Szabó. Okrem toho mesto plánuje revitalizáciu vstupnej časti termálneho kúpaliska. „Chceli by sme odstrániť staré budovy a vytvoriť malý park,“ uzavrel primátor.

Ešte pred spustením wellnessu ponúkol Vadaš niekoľko noviniek. Najväčšou z nich bolo vybudovanie multifunkčného športového ihriska, pozostávajúceho z futbalového ihriska s umelým trávnikom, dvoch tenisových kurtov, streetbalového ihriska a jedného badmintonového kurtu. Okrem toho bol v Štúrove obnovený aj perličkový bazén a rozšíril sa aj detský zážitkový bazén, kde pribudla šmýkačka prepojená s vodným hradom. S investíciou do wellnessu začali už v roku 2016. Cieľom je ponúkať relaxačné pobyty počas celého roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM