Webnoviny - Svet

STV a SRo zmenia pre štátny smútok program

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič BRATISLAVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Verejnoprávna Slovenská televízia (STV) zmení vo štvrtok, v deň štátneho smútku, svoje vysielanie. Rovnako zmeny avizoval aj Slovenský rozhlas. Ako agentúru SITA informoval hovorca STV Peter Susko, „v reakcii na štátny smútok, ktorý dnes vyhlásila vláda SR na svojom mimoriadnom rokovaní, Slovenská televízia upravila vysielanie na okruhoch Jednotka a Dvojka“.

Vo štvrtok 2. septembra nebudú do programu Jednotky zaradené ranné reprízy zábavných programov Repete a Vtipnejší vyhráva, ani popoludňajší program Kaviareň Slávia a súťažno-zábavná relácia Vojna kuchárov. Nahradí ich dramatizácia epickej skladby P. O. Hviezdoslava Zuzanka Hraškovie a epizódy z detektívneho a romantického seriálu. V programe Dvojky budú popoludňajšie zábavné programy Zahrajte mi takúto, Zábavný televízny archív a Plná náruč vzduchu nahradené dokumentárnym filmom o živote a diele maliarky Márie Medveckej, záznamom vystúpenia súboru barokovej hudby Solamente Naturali, televíznou inscenáciou Skon Paľa Ročku a dokumentom o úzkosti človeka tretieho tisícročia nazvaným Strach. Ostatný program ako aj štruktúra okruhu Trojka sa nezmenia.

Verejnoprávny rozhlas avizoval, že z programu na jednotlivých programových službách – rádiách vynechá príspevky, relácie a hudbu, ktoré by mohli narušiť vážnosť chvíle. Rovnako bude obmedzené komerčné vysielanie a do éteru sa nedostanú niektoré druhy reklamy. Slovenský rozhlas sa všetkými svojim programovými službami pripojí k štvrtkovému štátnemu smútku. Ako agentúru SITA informovala Alexandra Štullerová – Koreňová z oddelenia pre styk s verejnosťou SRo, rozhlas sa tak pripojí k štátnemu smútku a uctí si pamiatku obetí pondelkovej streľby v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves.

Pre krvavý incident, ktorý sa odohral v pondelok 30. augusta dopoludnia v Devínskej Novej Vsi, vyhlásila vláda na štvrtok 2. septembra štátny smútok. Pietna spomienka na obete krvavého incidentu potrvá od 8:00 do 18:00. Štátne orgány, inštitúcie a orgány územnej samosprávy v tomto čase spustia štátne vlajky na pol žrde. Štátny smútok vyhlásila vláda na základe zákona o štátnych symboloch SR. Útočník zastrelil sedem ľudí a sám pri šialenej prestrelke zomrel. Trinásť ľudí museli ošetriť v nemocnici, stav dvoch je kritický.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM