Správy Technológie

Sú nebezpečné? Francúzi SŤAHUJÚ z trhu smartfóny iPhone 12!

Francúzska národná agentúra pre frekvencie (ANFR) v utorok nariadila spoločnosti Apple, aby s okamžitou platnosťou stiahla z francúzskeho trhu smartfóny iPhone 12, pretože údajne vyžarujú príliš vysokú úroveň elektromagnetického žiarenia.

Ilustračný obrázok k článku Sú nebezpečné? Francúzi SŤAHUJÚ z trhu smartfóny iPhone 12!
Zdroj: pixabay.com

TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP. ANFR zároveň vyzvala spoločnosť Apple, aby využila všetky dostupné prostriedky na odstránenie tejto poruchy v telefónoch iPhone 12, ktoré sa už používajú. V prípade nesplnenia by Apple musela smartfóny získať späť od používateľov, ktorí si ich vopred zakúpili.

Francúzska agentúra nedávno preskúmala 141 telefónov vrátane modelov iPhone 12 s cieľom zistiť prítomnosť elektromagnetických vĺn, ktoré ľudské telo absorbuje. ANFR na základe výsledkov uviedla, že ak sa telefón nachádzal v ruke alebo vo vrecku nohavíc, úroveň absorpcie elektromagnetickej energie dosahovala až 5,74 wattu na kilogram, teda o 1,74 viac ako je norma Európskej únie.

Smartfóny iPhone 12 spĺňali štandardnú úroveň radiácie iba vtedy, ak sa v čase merania nachádzali v bunde alebo v kabelke.

Spoločnosť Apple tieto tvrdenia spochybnila a tvrdí, že jej zariadenia spĺňajú všetky predpisy týkajúce sa elektromagnetického žiarenia. Zároveň sprístupnila laboratórne výsledky vykonané spoločnosťou ako aj tretími stranami, ktoré majú dokazovať, že telefón štandardné normy radiácie spĺňa.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM