Krimi

Sudcu NEPRESVEDČIL! Žiak, ktorý mal pripravovať vraždu spolužiakov a pedagógov, ide do VÄZBY

Obvinený mladistvý z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý mal pripravovať vraždu viacerých spolužiakov a pedagógov v základnej škole, bude stíhaný väzobne.

Ilustračný obrázok k článku Sudcu NEPRESVEDČIL! Žiak, ktorý mal pripravovať vraždu spolužiakov a pedagógov, ide do VÄZBY
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

V stredu večer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Dôvodom väzby je možná obava z úteku, ovplyvňovania svedkov alebo pokračovania v trestnej činnosti. Teda úteková, kolúzna a preventívna väzba,“ priblížila hovorkyňa.

Sudca na neverejnom zasadnutí zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom, ako aj písomným sľubom.

„Proti uzneseniu o vzatí do väzby klient podal sťažnosť, ktorú bližšie odôvodníme po doručení písomného vyhotovenia uznesenia,“ uviedol obhajca Pavel Piovarčí. O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Obvinený A. P. podľa obhajcu prezentoval pred sudcom „určitú ľútosť nad nevhodnosťou jeho správ a konania“.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala mladistvého v piatok 14. októbra. Polícia priblížila, že čelí obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa medializovaných informácií chlapec prišiel do školy, ktorú navštevoval, so sekerou.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM