han Krimi

Ôsmak chcel v škole neďaleko Gelnice spáchať MASOVÚ vraždu: V taške si doniesol SEKERU!

Čo sa to na Slovensku deje? To sa pýtajú mnohí, hlavne pri najnovšom prípade, ktorý otriasol školou neďaleko Gelnice.

Ilustračný obrázok k článku Ôsmak chcel v škole neďaleko Gelnice spáchať MASOVÚ vraždu: V taške si doniesol SEKERU!
Zdroj: www.unsplash.com

O všetkom informovala TV JOJ, podľa ktorej len rýchla reakcia učiteľov zabránila možnej tragédii. „Ôsmak, ktorý si vzal sekeru do školy, ju plánoval použiť na masovú vraždu. Mladík chcel v triede základnej školy povraždiť spolužiakov. Nezapieral to ani pred vyšetrovateľom NAKA,“ uvádza televízia.

Sekera ako zbraň

​V škole v Mníšku nad Hnilcom sa iba 14-ročný školák údajne chystal zavraždiť všetkých spolužiakov. Ako informuje TV JOJ, mal mať aj dvoch komplicov: „Ich úlohou bolo zamknúť dvere a držať ich.“ Sekeru si mal chlapec priniesť v školskej taške.

Incidentom sa zaoberá aj NAKA. „Podľa zistení polície mal jeho útok smerovať proti viacerým osobám spolužiakov a pedagógov základnej školy, ktorú navštevuje,“ povedala hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie mladistvej osobe z obce Mníšek nad Hnilcom pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Vraj migréna…

Podľa reportáže televízie sa príbuzní mladíka vyjadrovali o tom, že žiaka trápi migréna. Psychologička Martina Barillová, ktorú TV JOJ oslovila, sa však vyjadrila jasne: „On si už reálne zobral so sebou zbraň, teda tú sekeru. Čiže myslím si, že je tam veľmi reálna hrozba k tomu, žeby sa tam naozaj niečo desivé udialo.“

Údajne sa mal ôsmak vyjadriť, že to chcel spáchať na štvrtej vyučovacej hodine. „Ľuďom je prirodzené, že nechceme spôsobovať bolesť. A u tohto páchateľa je, že chcem ublížiť ľuďom, chcem im reálne ublížiť na zdraví, až teda ich zabiť. A chce ublížiť väčšiemu počtu ľudí a chce to urobiť verejne,“ poznamenala Barillová.

Hrozí mu doživotie

Ako podotkla hovorkyňa Bárdyová, vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. „V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie,“ potvrdila Bárdyová.

Psychologička sa pozastavila aj pri tom, či v takýchto prípadoch mladistvým nejde o to, aby zaujali pozornosť. „Možno tam naskakuje pocit vyniknúť, aby sa o mne písalo, aby sa o mne hovorilo, niečo dosiahnuť. A tak isto taká chladná osobnosť v zmysle, že ja chcem reálne ublížiť tým ľuďom,“ dodala Barillová.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM