Aktualizované Marek Kravjar Správy Zo Slovenska

Sulík venoval Matovičovi tvrdé slová: Z boja proti korone sme spravili fetiš!, VIDEO

Status na Facebooku sa stal za necelú hodinu virálom. Matovič reaguje a ľudia mu to dávajú vyžrať.

Ilustračný obrázok k článku Sulík venoval Matovičovi tvrdé slová: Z boja proti korone sme spravili fetiš!, VIDEO
26
Galéria
Zdroj: TASR

Ranné dopravné zápchy, aké sme už dlhé týždne nezažili. Môžu za to nové nariadenia vlády o obmedzení pohybu, ktoré mali spôsobiť pravý opak, no minuli sa cieľu.

Toto je šialené…

Na situáciu tvrdo zareagoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Kolegom z vlády venoval status na Facebooku a pridal aj krátke video s kolónou áut, ktorá sa pre kontroly tvorí na hraniciach okresov.

„Z boja proti korone sme spravili fetiš,“ začína zhurta vo svojom statuse. Podľa neho si pre 800 mŕtvych na chrípku ročne ekonomiku nelikvidujeme, pre 500 nakazených na koronu áno.

„Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa, žiaľ, neviem dovolať,“ posťažoval sa na nedostupného premiéra.

„Po celom Slovensku sa tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach. Zavreli sme desaťtisíce malých obchodov a vláda nie je v stave im ani len prispieť na nájomné. Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli," nešetrí kritikou aj pre svojich koaličných partnerov.

V závere pridal aj ospravedlnenie občanom:

„Ospravedlňujem sa občanom, ktorí na ceste do roboty (čo sme ani len nezakázali), stoja hodiny v zápche."

Video so statusom sa stalo na Facebooku virálom. Za necelú hodinu si ho pozrelo cez 2,5 tisíca ľudí, cez tisíc ľudí ho zdieľalo a často krát tvrdé komentáre na Matovičovu adresu si neodpustilo cez tisíc komentujúcich.

Premiér nezavolá, napíše cez Facebook

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) nenechal na seba príliš dlho čakať a svojmu spurnému ministrovi poslal odkaz. Nezavolal mu, radšej mu to odkázal cez Facebook.

„Nemám rád, ak ľudia spomedzi hráčov koaličného tímu, od ktorých v ťažkej situácii čakáte, že vám podržia chrbát … si hrajú svoje sebecké hry. Neschopnosť podporiť čokoľvek nepopulárne konané vo verejnom záujme a postovať na FB svoje výplody mysle, je v tejto chvíli mimoriadne nezodpovedné," zafňukal si premiér na sociálnej sieti.

Ministra Sulíka nemenoval, ale adresnosť je čitateľovi jasná. „Tým dupľom, že na rozdiel od obyčajných ľudí o dosť viac veľmi dobre vedia, aká vážna v skutočnosti je naša situácia.“

Aktualizácia 11:51: Premiér pridal ďalší status.

„Kontroly mali byť námatkové. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk … napriek tomu – nehaňme ich za to … malo by to byť už v poriadku. Dík."

Trma-vrma

Pod statusom premiéra ale nastala trma-vrma, a asi opačná situácia, než v akú premiér dúfal.

„Sulík neurobil nič iné, čo ste predtým neurobili Vy- tiež ste bez konzultácii s koaličnými partnermi na tlačovke (!!) hovorili o blackoute alebo ste povedali o školákoch, kt. do júna nepôjdu do školy a okrem Vás o tom ešte nikto nevedel…Inak táto forma odkazovania si cez FB profily /Matovič, Sulík/ je úplne nevhodná…," pustila sa do premiéra jedna z jeho fanúšičiek na sociálnej sieti.

„Nefňukaj furt… práveže ty si naháňaš hlasy nezmyselnými hysterickými “opatreniami”," komentuje premiéra ďalší fanúšik Oto.

„Pán premiér, asi je načase zaloziť aj špeciálny permanentný ekonomický štáb. Zdravie je dôležité, ale keď to bude takto pokračovať, bez rozumnej rovnováhy, tak nás, ako štát položíte na kolená," pridal sa ku kritike aj majiteľ známej reklamnej agentúry Breakpoint Ján Holko.

„Z vašej komunikácie mám dojem, že kým tu bude Covid-19 čo i len u jedného, tak žiadne uvoľnenie nebude," dodáva.

Kritizujú aj ďalší

Opatrenie skritizoval na sociálnej sieti aj koaličný poslanec Marián Viskupič (SaS).

„Hodinu stojím na D1 pri Zelenči smerom do Bratislavy. A týmto tempom tu budem stáť minimálne ďalšiu hodinu a pol. To, na čo sme aj na vláde upozorňovali, sa bohužiaľ stalo realitou (hlasovanie skončilo 9:4). Mám za to, že všetko pochopenie ľudí pre ťažkú situáciu práve skončilo,“ píše na Facebooku poslanec a šéf finančného výboru.

„Toto nie je boj proti vírusu, ale boj proti ľuďom. Pán premiér, zrušte aspoň kontroly na hraniciach okresov,“ vyzval Viskupič Matoviča s tým, že takto boj s koronavírusom vyzerať nemá.

Zdroj: Facebook
Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie
Peklo na cestách: Kolóny v okolí Nitry majú až 7 kilometrov
14
Galéria
Zdroj: TASR
Kontrola na hraniciach okresu Košice - Košice-okolie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM