Správy

Susedné Česko zasiahlo husté sneženie: Dorazí fujavica aj na Slovensko?

Ochladenie sa blíži. Susedné Česko už trápi nepriaznivé zimné počasie. Na čo sa máme pripraviť?

Ilustračný obrázok k článku Susedné Česko zasiahlo husté sneženie: Dorazí fujavica aj na Slovensko?
Zdroj: TASR/František Iván

Zmenu počasia má už podľa portálu iMeteo.sk za sebou aj Nemecko, kde sa v priebehu dnešného dňa (5. apríla) ochladilo o viac ako 10 °C. Zrážky tam postupne prešli do sneženia.

„V popoludňajších hodinách sa začalo meniť počasie aj v Česku. Napríklad v Karlových Varoch bolo na poludnie +10 °C a teraz tu sneží a mrzne. Podobne je na tom aj hlavné mesto Česka,“ uvádza portál.

Výrazná zmena počasia čaká aj naše územie. Ochladiť sa môže o 10 až 15 °C.

Aprílová fujavica

K sneženiu sa u našich susedov pridal aj silný vietor. „Najsilnejší poryv vetra zaznamenali na Snežke, kde poryv vetra dosiahol 130 km/h. Sneží nielen vo vyšších polohách, ale aj v nížinách. Aprílový sneh sa dokonca objavil už aj v Prahe,“ dodáva iMeteo.sk.

Kde platia výstrahy?

Poriadne rušná noc čaká aj Slovensko. Pred vrtochmi počasia varuje aj SHMÚ. V niektorých okresoch môže snežiť, fúkať či môžu vzniknúť snehové jazyky.

Výstraha pred vetrom platí od polnoci do utorka (6. 4.) do 6.00 h pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj a pre okres Myjava.

Na vietor upozorňuje SHMÚ v okresoch Košice mesto, Košice-okolie, Michalovce a Trebišov. Výstrahu pre ne meteorológovia vydali od 5.00 h do 10.00 h.

Snehové jazyky a záveje sa v noci môžu vyskytnúť v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Kežmarok, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín a Čadca. Upozornenie platí do 14.00 h.

Sneženie môže byť v okresoch Humenné, Medzilaborce, Snina, Košice mesto a Sobrance. Meteorológovia vydali výstrahu do 12.00 h.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM