han Šport Hokej

Potešujúca správa z NHL: Mladý Švéd je na najlepšej ceste poraziť zákernú rakovinu

Švédsky hokejista Oskar Lindblom statočne zápasí s rakovinou. Podľa zástupcov Philadelphie Flyers, kde hráva, ide v boji s chorobou do finále!

Ilustračný obrázok k článku Potešujúca správa z NHL: Mladý Švéd je na najlepšej ceste poraziť zákernú rakovinu
Zdroj: instagram

V decembri minulého roka sa celý tím Flyers ponoril do smútku, keď lekári zistili 23-ročnému útočníkovi rakovinu. Mladík zo švédskeho mesta Gävle okamžite podstúpil liečebné procesy, aby zákernú chorobu mohol poraziť.

Vlasy dole

Oskar bol známy svojim blonďavým három, ktorého sa ale musel vzdať, čo však bolo najmenej v danej situácii. Lindblom totiž trpí tzv. Ewingov sarkómom, čo je zriedkavé nádorové ochorenie postihujúce kosti aj mäkké tkanivá. Aktuálne informácie priamo z klubu sú však priaznivé.

Najprv pokroky, teraz finálna časť

Útočník, ktorý do momentu, kedy mu bola oznámená hrozná správa, stihol v sezóne 2019/2020 odohrať 30 duelov, v ktorých strelil 11 gólov a na 7 asistoval. Bol tak jedným z lídrov mančaftu. Zvesti o tom, ako sa mladíkovi darí, prichádzali len ojedinele. V marci absolvoval tímové fotenie a nikto sa o jeho zdravotnom stave nevyjadroval.

„Oskar si ešte prejde poslednú liečbu, v ktorej robí výrazné pokroky,“ uviedol portál www.thescore.com slová asistenta generálneho manažéra Philadelphie Bretta Flahra.

Statočný bojovník

Pri takejto diagnóze býva často rozhodujúci prístup pacienta. No, a podľa slov Flahra je Oskar príkladom: „Je nesmierne odhodlaný a na to, čím všetkým si prešiel, vyzerá skvele. Je to úžasný muž a jeho koncentrácii mieri k tomu, aby čo najskôr zase hral.“ To, kedy a či vôbec, bude ešte švédsky hokejista hrať, je v tejto chvíli najmenej podstatné. Najprv musí Lindblom zákerného bojovníka v podobe rakoviny definitívne poraziť.

Má podporu spoluhráčov aj fanúšikov

Sympatický Oskar má silnú podporu v tíme. Veď spoluhráči majú (dokým nebola prerušená sezóna pre pandémiu koronavírusu, pozn. red.) v šatni stále rozloženú jeho výstroj na mieste, ktoré zostalo od jeho odchodu nedotknuté. Rovnako mu vzdávajú hold aj fanúšikovia v hľadisku, kde sa často objavovali povzbudzujúce transparenty. Dokonca sa Švéd niektorých duelov Flyers aj objavil.

View this post on Instagram

Нападающий «Филадельфии» Оскар Линдблом пройдет последнюю стадию лечения от рака 🙏🏻 «Он чувствует себя отлично, учитывая, в каком он состоянии. Оскар — отличный парень, очень целеустремленный и должен поправиться» - заявил ассистент генменеджера команды. ❄ ❄ #хоккей #хоккеисты #нхл #кхл #nhl #khl #sport #bauer #металлург #детскийхоккей #hockey #акбарс #онкология #letsgoflyers #instahockey #hockeyfightcancer #омскийавангард #hcska #хоккейнаяатрибутика #skate #hockeystick #барыс #рак #мыцска #oskarstrong #philadelphiaflyers #hcsalavat #хксибирь #мыдинамо #nhlfights @philadelphiaflyers @oskarlindblom

A post shared by ХОККЕИСТЫ ТУТ (@hockey_t1me) on

View this post on Instagram

💜 #hockeyfightscancer

A post shared by Oskar Lindblom (@oskarlindblom) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM