Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ako našinci paralyzovali belgickú železnicu

Belgickí policajti udreli uprostred hlbokej noci na skupinku štyroch dlhoprstých lumpov, ktorí na miestnej železničnej trati kradli káble. Minimálne jeden z nich bol Slovák.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ako našinci paralyzovali belgickú železnicu
Zdroj: TASR

Krádeže kovových predmetov z verejných priestorov boli na Slovensku kedysi pomerne bežné. Situáciu zlepšili nové pravidlá pre zberne a výkup kovového odpadu, ktoré, okrem iného, zakazujú platbu v hotovosti. To mnohých zlodejov odradilo od krádeží železa s cieľom jeho speňaženia. Niektorí sa však zjavne presunuli do zahraničia. Svedčí o tom správa belgického portálu dhnet.be.

Zlodeja zrazilo policajné auto

“V pondelok nad ránom o 02:00 dostala polícia hlásenie o zlodejoch, ktorí kradli káble na železničnej trati pri ceste rue du Chesselet a Támines,” píše dhnet.be. Policajná hliadka okamžite vyrazila na miesto a prekvapila štvoricu dlhoprstých priamo pri čine. Zlodeji sa okamžite pustili na útek.

Belgickí policajti skočili do auta začali štvoricu prenasledovať, čo sa neobišlo bez nehody. “Policajné auto prudko vybočilo a zrazilo jedného z prenasledovaných mužov. Následne ho zadržali a ostatní utiekli,” uvádza belgický portál.

Zadržaným zlodejom bol Slovák. Policajti ho namiesto do cely museli odviezť do nemocnice, kde mu po zrážke s policajným autom operovali nohy. “Táto skutočnosť ako aj nutnosť zohnať prekladateľa do slovenčiny, oddialila jeho vypočutie,” píše dhnet.be.

Policajti sa vrátili na miesto činu pozdĺž železničnej trate a zaistila viacero vecí, ktoré zlodeji po sebe zanechali – rukavice, pílku na železo, dvanásť zrolovaných balíkov káblov pripravených na odvoz, ako aj ďalšie odrezané káble, ktoré ešte nestihli zrolovať. Incident spôsobil problémy so železničnou premávkou na danej trase.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM