Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Austrálčania klamú našimi cestami

Fotka rozbitej regionálnej vozovky zverejnená na sociálnej sieti mala poslúžiť ako výčitka pre vládu austrálskeho štátu. Problém je v tom, že to bol záber slovenskej cesty.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Austrálčania klamú našimi cestami
Zdroj: Twitter

Takúto reklamu v zámorí sme určite nechceli. Aj keď pikantná príhoda dokazuje aj amaterizmus austrálskych politikov. Opozičná strana LNP v štáte Queensland chcela ilustrovať, ako vláda ignoruje stav ciest v ich štáte, ktoré sú vraj totálne rozbité.

Na sociálnej sieti tak zverejnila fotku zdevastovanej vozovky aj s patričným vyčítavým komentárom. Premiérka Annastacia Palaszczuková však odhalila, že išlo o fotku zo Slovenska.

Zanedbané cesty

Zavádzajúci ťah, ku ktorému sa uchýlila austrálska strana LNP nie je v politickom boji ničím novým. Napokon, dobre to poznáme aj na Slovensku. V roku 1998 použilo Mečiarovo HZDS na predvolebné billboardy idylickú fotku švajčiarskej prírody s dorobeným Kriváňom a textom “Krajina nášho srdca.”

Presne tak isto falošne teraz Austrálčania použili fotku slovenskej krajiny, ale s úplne inou motiváciou.

Nevybrali si totiž žiadne krásy prírody, ale najviac rozbitú vozovku, akú zrejme na internete našli a označili ju ako cestu v odľahlej časti štátu Queensland. O prípade píše austrálsky portál The Queensland Times.

Obrázok slovenskej cesty zavesila na sociálnu sieť opozičná strana LNP ako reakciu na vystúpenie podpredsedníčky vlády Jackie Tradovej, ktorá rečnila v parlamente o budovaní infraštruktúry. LNP vyhlásila, že vláda ani len netuší, kde ležia odľahlé časti Queenslandu a ich infraštruktúra je úplne zanedbaná.

Osudná strecha

Na fotke s komentárom o zanedbaných queenslandských cestách je v pozadí vidieť dom s červenou strechou, ktorá odhalila podvod LNP.

“Kde v odľahlých častiach Queenslandu je dom s takouto strechou?” spýtala sa pohotovo premiérka Palaszczuková. Jej tím zistil, že obrázok bol v skutočnosti stiahnutý z cestovateľského blogu mladého páru, ktorý precestoval na bicykli Európu zo západu až na východ a okrem iného si na Slovensku odfotil aj raritne rozbitú cestu. “To je 14-tisíc kilometrov ďalej od Queenslandu,” s chuťou zotrela opozičný status premiérka.

Lenže LNP sa nedala zahanbujúcim odhalením znechutiť a pokúsila sa ešte otočiť situáciu vo svoj prospech a paradoxne ju označiť za svoj úspech. “Hahaha – stačila jedna fotka, aby premiérka konečne začala rozprávať aj o regionálnych cestách,” uviedla na sociálnej sieti.

Foto: Twitter QLD Opposition Media

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM