MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bödörovi zadržiavajú v Holandsku štyri milióny eur!

Tento prípad vyzerá ako fascinujúci film, hovorí holandský prokurátor, ktorý odmieta slovenskému oligarchovi uvoľniť peniaze, ktoré vložil do podvodnej banky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bödörovi zadržiavajú v Holandsku štyri milióny eur!
Zdroj: Pixabay.com

Bödörovcom v posledných mesiacoch skutočne nejde karta. Doma strácajú starý vplyv a štátne zákazky, ktoré majú cez firmu Bonul, sú ohrozené. Mladší Norbert lieta v korupčnej kauze Dobytkár a teraz má problémy aj jeho otec Miroslav Bödör.

Ako informuje Denník N, v Holandsku sa rieši prípad podvodníckej banky, kde uviazli Bödörove štyri milióny. Podľa holandského prokurátora je však ťažko uveriteľné, že slovenský oligarcha je v tom celom nevinne.

Podozrivé zbohatnutie

Celý prípad sa v Holandsku začal tak, že 32-ročný Poliak predložil pri zakladaní jednej z firiem v Amsterdame falošné papiere. Následne začala prokuratúra rozmotávať celé klbko podvodných transakcií, z ktorých prechádza zrak.

„Tento prípad vyzerá ako fascinujúci film. Vidíme tu falošné doklady, falošné lietadlá, falošnú banku s falošnými zamestnancami. Všetko má zabaviť diváka a zakryť skutočný cieľ – podozrivé zbohatnutie,“ hodnotil kauzu prokurátor, ktorého stanovisko získal Denník N.

Poliak napokon skončil pred súdom za založenie nelegálnej banky a tému sledujú aj holandské noviny Het Financieele Dagblat. Vyšetrovatelia na účtoch tejto falošnej banky našli aj štyri milióny eur, ku ktorým sa prihlásil Miroslav Bödör.

Peniaze tak ľahko neuvidí

Pre holandské noviny nie je Bödör žiadnou neznámou. Informujú, že je to človek, o ktorého aktivitách písal aj Ján Kuciak a jeho syn Norbert je podozrivý z korupcie v kauze Dobytkár.

„Bödör sa na poslednú chvíľu v celej kauze prihlásil ako poškodený a na súde ho zastupuje aj známy holandský právnik,“ píše Denník N.

Zároveň dodáva, že holandský prokurátor jeho slovám veľmi neverí a skôr sa prikláňa k verzii, že známy Slovák sa snažil takto preprať čierne peniaze. Preto nesúhlasil s tým, aby mu zmrazené milióny boli uvoľnené.

„Je ťažké si predstaviť, že Bödör… nebol oboznámený s tým, že sa obchádzajú pravidlá proti praniu špinavých peňazí a že sa zmluvy falšujú,“ napísal prokurátor v obžalobe, ktorú má Denník N k dispozícii.

Syn majiteľa Bonulu na otázky k prípadu zatiaľ nereagoval. Mlčia aj slovenské orgány, ktoré o prípade vedia, ale nechcú prezradiť, či niečo v tejto súvislosti aj podnikajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM