Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bozkáva kone a lieta na drakovi

Vladimír Furdík je momentálne asi najpopulárnejší slovenský kaskadér. V Game of Thrones hrá zloducha Night Kinga a napriek absolútnemu maskovaniu si získava množstvo fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bozkáva kone a lieta na drakovi
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

“Keď som dostala možnosť porozprávať sa desať minút po telefóne s mužom za ľadovo-modrou maskou, nemohla som odmietnuť,” popisuje redaktorka portálu Vulture svoje nadšenie z rozhovoru so slovenským kaskadérom a hercom Vladimírom Furdíkom. A všíma si aj jeho milú fotku z Instagramu, na ktorej bozkáva koňa priamo na papuľu. Aj vďaka svojej postave Night Kinga v Game of Thrones Vladimír Furdík právom môže povedať, že sa v rámci svojej profesie dostal na absolútny vrchol v Hollywoode.

Ťažká príprava

Redaktorka Vulture opisuje svoje vzrušenie z rozhovoru so Slovákom Furdíkom slovami, že je jeho veľká fanúšička a nemohla sa dočkať, kým ho vyspovedá. Na takéto reakcie je už slovenský kaskadér zrejme zvyknutý, pretože jeho popularita vďaka Game of Thrones značne vzrástla.

Hrať zamaskovaného Night Kinga je však náročné. Najmä z hľadiska prípravy. Furdík pre Vulture popisuje, že denne musel sedieť aj šesť hodín, kým ho maskéri premenili na filmového zloducha a obliekanie kostýmu mu zabralo ďalšiu pol hodinu. Čo v takých dlhých chvíľach robil?

“Počúval som hudbu, rozprával sa s ľuďmi okolo a cvičím jogu. Nemôžem sa hýbať. Musím sedieť rovno. Je to cvičenie, ktoré robím aj doma a potom si doprajem pekné jogové cvičenie aj v maskérni,” odpovedá Furdík.

Bojí sa sám seba?

Keď už je slovenský kaskadér konečne pripravený vyjsť na scénu a nakrúcať jednotlivé pasáže Game of Thrones, tiež to nemá jednoduché. “Kostýmy v šiestej a siedmej sérii nie sú pohodlné, pretože predná a zadná časť sú kovové. A tak som prosil režiséra a produkciu, či by to nemohli zmeniť, pretože ma to chladí a ťažko sa v tom pohybuje. Tak mi urobili takú koženú verziu, ktorá vyzerá ako kov,” približuje Furdík pre portál.

A od redaktorky dostal aj otázku, či sa niekedy bojí sám seba, keď sa premenený na Night Kinga díva do zrkadla. “No áno… je to ťažká otázka a ťažká odpoveď. Ale žartujem, nie, nebojím sa,” odpovedá s úsmevom. Jeho postava je pritom skutočne stelesnením zla. Aj preto Furdík priznáva, že keď ju hrá, myslí na pomstu, ktorú chce Night King dosiahnuť:

“Keď si oblečiete takýto kostým a zamaskujú vás, úplne sa premeníte na svoju postavu. Nemusíte nad ničím rozmýšľať. Vlasy a make-up vás zmenia na túto kreatúru. Režisér vám potom povie, čo máte robiť a vy ho len počúvate,” dodáva Vladmír Furdík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM