Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bratislava je vraj úžasná a lacná

Naše hlavné mesto je opäť v hľadáčiku turistických destinácií. Američania zaradili Bratislavu medzi päť najlepších miest, ktoré sa oplatí navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bratislava je vraj úžasná a lacná
Zdroj: TASR

Niektorí Bratislavčania sa možno potešia dobrej reklame za oceánom, iní môžu byť sklamaní, že ich mesto sa opäť propaguje len cez lacný alkohol.

Realita je však taká, že “krásavica na Dunaji” je skutočne pre zahraničných turistov zaujímavá najmä vďaka nízkym cenám. Dobrá správa je, že už aspoň nie je v zahraničí odporúčaná ako najlacnejšia. Dokazuje to aj článok amerického portálu The Seattle Times.

Dva svety

Hovorí sa, že skoro každý Američan sa chce aspoň raz za život dostať na dovolenku do Európy. To však nie je lacný špás a preto pre nich portál The Seattle Times zostavil rebríček piatich “úžasných a lacných destinácií” na starom kontinente. Do výberu sa dostal Londýn, Budapešť, Krakov, portugalský Algarve a Bratislava.

Čítajte aj: USA O SLOVENSKU: Bratislava prežíva kávovú revolúciu!

Hlavné mestá Slovenska a Rakúska už budú navždy vnímané ako dvojičky, i keď nie celkom rovnocenné. “Rozdiel medzi nákladmi na návštevu Bratislavy a Viedne je závratný, aj keď sú to dve najbližšie hlavné mestá v Európe,” píše The Seattle Times.

“Ak hľadáte cenovo výhodné mesto a pritom chcete mať niečo luxusnejšie hneď za rohom, v podobe Viedne, tak je slovenské hlavné mesto Bratislava pre vás tou správnou voľbou,” píše americký portál.

Nízke ceny a dedičstvo komunizmu

The Seattle Times pripomína, že vďaka aktuálne lacnému euru voči doláru je Európa pre Američanov relatívne lacná. Krajiny bývalého sovietskeho bloku sú však svojimi cenami stále najvýhodnejšie.

“Ubytovanie je lacné, za izbu v priemere zaplatíte 99 dolárov. Porovnateľne dostupné je aj jedlo a pitie – veľké domáce pivo stojí asi 1,50 eura.”

Nie je to však iba lacné pivo, ktoré americký denník svojim cestovateľským čitateľom odporúča. “Bratislava je relatívne malá. Môžete si vychutnať Staré mesto, alebo objaviť pozostatky zo sovietskych čias a navštíviť niektorý z nočných klubov, ktoré vznikli na miestach bývalých bunkrov, prípadne obdivovať zaujímavú komunistickú architektúru.”

Záverečné odporúčanie však Bratislavčanov asi nepoteší: “… potom môžete ísť na jeden – dva dni do Viedne, aby ste tam minuli peniaze, ktoré ste v Bratislave ušetrili,” píše The Seattle Times.

Slovenské hlavné mesto však nie je prezentované ako najlacnejšie. Americkí turisti, ktorí majú skutočne hlboko do vrecka, si minimálne podľa článku v The Seattle Times vyberú radšej Budapešť: “Maďarské hlavné mesto je druhým najlacnejším miestom na dovolenku v Európe. Prvým je litovský Vilnius.”

Ilustračné foto, TASR

Bratislava
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM