Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Britská milionárka z Kysúc - ujde sa niečo aj jej rodine?

Lenka so svojím manželom vyhrali v britskej lotérii 122 miliónov eur. Mohla by si kúpiť celú rodnú dedinu a stále by jej ešte zostala polovica bohatstva. Ujde sa niečo aj rodine na Slovensku?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Britská milionárka z Kysúc - ujde sa niečo aj jej rodine?
Zdroj: TASR

Britské i slovenské médiá sú vo vytržení z rozprávkovej výhry 122 miliónov eur v britskej lotérii Euro milióny. Peniaze spadli do lona manželskému páru, kde nežná polovička je zo slovenskej dediny Raková v okrese Čadca.

Manželia už riešia, čo si za obrovskú výhru kúpia. Minúť také peniaze je pre jednu rodinu takmer nemožné a tak je prirodzené, že chcú byť štedrí aj k svojim príbuzným. Lenkina rodina však už vyslala jasný odkaz.

Skromný brat

Britskí novinári neváhali a vycestovali za Lenkinou rodinou až do Rakovej. Zhovárali sa tam s jej bratom Rastislavom a mamou. “Rastislav žartoval, že jeho sestra je teraz taká bohatá, že by si mohla kúpiť každý dom v ich dedine. Priemerná nehnuteľnosť tam stojí 40-tisíc libier. Keďže v Rakovej je 1400 domov, ak by ich aj všetky kúpila, stále by jej zostala viac ako polovica z jej bohatstva,” píše dailymail.co.uk.

Napriek tomu zostáva Lenkin brat pri zemi a je veľmi skromný. “Svoju sestru mám veľmi rád a nechcem od nej nič… ale som si istý, že mi aj tak bude chcieť niečo dať, možno auto,” cituje dailymail.co.uk jeho slová.

Rastislav upresňuje, že sa mu páčia veľké americké autá v štýle pick up, takže možno by sa mu páčilo dostať jeden Dodge Ram za približne 50-tisíc libier.

Penzia nám stačí

Portál približuje, že Lenkina rodina žije v Rakovej vo všednom dome, kde na prízemí bývajú rodičia a vrchné dve poschodia obýva Rastislav s manželkou a deťmi. Zároveň prevádzkuje v dedine aj autoservis a podľa britského portálu zarába približne 1200 eur mesačne.

Napriek tomu sa nechystá vyťažiť zo sestrinej výhry.

“Toto môj život nijako nezmení. Naďalej budem pracovať, pretože si neviem predstaviť nič nerobiť,” cituje Rastislavove slová dailymail.co.uk.

Rovnako skromne reaguje aj Lenkina mama, ktorá je už dôchodkyňa. Radostne popisuje britským novinárom nadšenie, keď jej dcéra oznámila rozprávkovú výhru. Na zmenu vlastného života sa však nechystá. “Máme našu penziu a príjem z autoservisu. To nám stačí, nič viac nám netreba… Nebudeme žiadať Lenku o finančnú pomoc. Ale ona má zlaté srdce a zrejme bude trvať na tom, že nám niečo kúpi. Je to však na nej, my sme úplne spokojní s tým, čo máme.”

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM