Futbal Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Chorvátski fanúšikovia spievali bábätku

Futbaloví fanúšikovia sú povestní skôr rozbíjaním kaviarní, ako spievaním uspávaniek. A predsa sú medzi nimi aj takí nežní muži, ktorí v Trnave počas nedávneho zápasu skutočne prekvapili.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Chorvátski fanúšikovia spievali bábätku
Zdroj: Facebook

Video s chorvátskymi futbalovými fanúšikmi, ktorí v Trnave s úsmevom a dobrou náladou pomáhali matke uspať v kočíku dieťa, valcuje sociálne siete. Od soboty ho už videlo viac ako 320-tisíc ľudí a nazbieralo takmer 400 pozitívnych komentárov. Nečudo, zábery sú skutočne dojímavé.

Spi dieťatko, spi že…

Presné okolnosti nakrútenia videa nie sú známe. Vzniklo v Trnave v piatok počas tradičného jarmoku pri Evanjelickom kostole. Matka s kočíkom zrejme len náhodou stretla partiu veselých chorvátskych futbalových fanúšikov, ktorí sa s pivom v ruke už dostávali do nálady pred dôležitým kvalifikačným zápasom Slovensko – Chorvátsko na trnavskom futbalovom štadióne.

Chlapi oblečení v chorvátskych dresoch už boli možno tiež otcovia, alebo len prepadli nehe pri pohľade na dieťatko v kočíku. Video, ktoré zdieľa aj portál sofoot.com, ich zachytáva už v okamihu, keď sa viacerí skláňajú nad bábätkom a so stíšeným hlasom mu spievajú tradičnú chorvátsku uspávanku.

Pozitívne komentáre

Stovky komentárov pod videom, ktoré Chorváti zavesili na sociálnu sieť, dokazujú, že to bol dobrý ťah aj z hľadiska medzinárodného PR chorvátskych futbalových fanúšikov.

“To je veľmi zlaté a milé. Chlapci ste perfektní, to dieťa vás počúvalo a ani sa nebálo. Ste u nás vítaní aj nabudúce,” napísala jedna z komentujúcich.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Rovnaké pochvalné slová sa v komentároch hrnuli aj od ďalších Slovákov, Chorvátov a najmä Trnavčanov, ktorí na chorvátskych fanúšikov nemohli povedať ani jedno krivé slovo: “Krásne, veselo bolo v Trnave. Všade sa bavili, spievali a absolútne nikde som nevidela žiadny problém s nimi. Chalani ste vítaní aj nabudúce!!!”

Len jeden komentátor využil milé video na trefné zhodnotenie výsledku zápasu, ktorý slovenskí futbalisti prehrali 0:4 a bola to jedna z najvyšších prehier reprezentačného tímu: “Chorvátski fanúšikovia spievajú uspávanku v Trnave. Takto uspali aj našich futbalistov.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM