Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Chytili zlodejov Perinbaby

Filmársky štáb známeho režiséra Juraja Jakubiska si môže vydýchnuť. Policajti vypátrali trojicu dlhoprstých lotrov, ktorí filmárom ukradli veci vrátane nakrútených záberov pokračovania obľúbenej rozprávky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Chytili zlodejov Perinbaby
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Kto vie, či zlodeji vedeli, kam sa vlámali a čo kradnú, keď vliezli cez balkón do izby filmárov v penzióne v lokalite Čingov v Slovenskom raji. S dávkou humoru by sa dalo povedať, že možno išlo o netrpezlivých fanúšikov Perinbaby 2, ktorí sa už nevedeli dočkať, kedy Jakubisko dokončí pokračovanie slávneho príbehu o Alžbetke, Jakubkovi a Perinbabe, a tak filmárov ukradli z izby pamäťové karty, na ktorých boli uložené už nakrútené scény. Teraz im za to hrozí basa.

Veľká škoda

Vyčíňanie trojice zlodejov v izbe filmového štátu Perinbaby 2 si všimol aj český portál idnes.cz. “Ukradli peniaze, elektroniku a tiež pamäťové karty s uloženými zábermi z pripravovanej rozprávky. Slovenská polícia mužov už zadržala a obvinila,” píše český portál.

Ukradnuté veci mali hodnotu takmer 19 tisíc eur a policajti ich zaistili na rôznych miestach. Krádež našťastie neohrozila dokončenie rozprávky, pretože všetky zábery sa zálohujú dvojmo. Aj tak to však nebola pre filmárov príjemná záležitosť. “Kvôli chýbajúcim pamäťovým zariadeniam musel štáb prerušiť nakrúcanie a čakať na dodanie nových pamäťových kariet z Prahy, kde Jakubisko žije,” uvádza idnes.cz. A pri filmovačkách je strata každého dňa pomerne drahou záležitosťou.

Trestaný recidivista

Portál uvádza aj slová producentky rozprávky a manželky režiséra Deany Horváthovej-Jakubiskovej: “Kontaktovali nás z polície a povedali nám, že sa to našlo. Je to ale dôkazový materiál, takže ešte zostane u nich. Nevieme, či je to všetko, ale aj tak sa veľmi teším.”

Medzi trojicou zlodejov je aj recidivista, ktorého v minulosti už 15-krát odsúdili. Podobnú kriminálnu minulosť majú aj jeho zvyšní dvaja komplici. Ak im dokážu vinu, môžu si posedieť v chládku až desať rokov. Portál dodáva, že pokračovanie rozprávky Perinbaba z roku 1985 by sa malo dostať k divákom na budúci rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM