Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Cibulková priznáva depresie i problémy s láskou

Najúspešnejšia slovenská tenistka vydáva v týchto dňoch vlastnú autobiografiu, kde čitateľov vpúšťa aj do najintímnejších zákutí svojho súkromného života.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU:  Cibulková priznáva depresie i problémy s láskou
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dominika Cibulková už niekoľko mesiacov nepotešila svojich fanúšikov na žiadnom zápase a jej budúcnosť je otvorená. V takých chvíľach mnoho vrcholových športovcov rekapituluje a spisuje memoáre. Rovnako sa rozhodla aj slovenská tenisová špička, ktorá práve teraz dokončuje knihu Tenis je môj život, na ktorej pracovala s novinárkou Andreou Coddington viac ako rok. Informuje o nej aj portál Tennis.life.

Otvorene o súkromí

Dominika nikdy nepatrila k celebritám, ktoré by sa vyhýbali medializácii svojho života. Jej fotky a rozhovory pravidelne zverejňuje aj bulvár a dvere do súkromia otvára slávna tenistka najmä cez svoj účet na Instagrame. Tentokrát však avizuje, že zájde ešte ďalej.

“Jej kniha sľubuje odhalenia o jej nervozite na kurte, rok trvajúcom boji s depresiou i rodinné problémy pre lásku,” píše Tennis.life. Cibulková má široký okruh fanúšikov aj mimo Slovenska a preto je informácia o jej autobiografii zaujímavou správou aj pre zahraničné médiá.

Bývalá svetová štvorka sa snaží prilákať čitateľov nielen pikoškami o bývalých partneroch, vzťahu s manželom, ale aj odhalením svojej ľudskej stránky. Priznáva všetky svoje pády, ťažké prehry a vojny mimo kurtu. Počas zápasov vraj bola niekedy taká nervózna, že jej to spôsobovalo až kŕče. Vždy ju však poháňala túžba po dokonalosti a víťazstve.

Čo robí dnes?

“O tenisovej budúcnosti bývalej svetovej štvorky Dominiky Cibulkovej sa veľmi nehovorí,” uvádza portál. Pripomína, že sú to už tri roky, keď vyhrala finále WTA Tour. Čomu sa teda dnes venuje? “Má veľa práce so svojou tenisovou akadémiou a sama nehrala od prehry s Arynou Sabalenka v prvom kole French Open v máji,” dodáva Tennis.life.

Dominika mala teda dosť času na písanie knihy, ktorá sľubuje, že zaujme aj tých, ktorí o tenise nič nevedia. Má tiež ambíciu povzbudiť ženy, ktoré sa cítia pod veľkým tlakom, že nie sú jediné, ktoré sa boria s podobnými problémami a nie vždy úspešne. “Cibulková je najoceňovanejšia slovenská tenistka, ktorá bola najvyššie zo všetkých v svetovom tenisovom rebríčku a ako jediná doteraz sa prebojovala do finále grandslamu a stala sa majsterkou sveta,” uvádza upútavka na knihu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Dominika Cibulková
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM