Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Čo si myslia moslimovia o Sheile, ktorá močila na Korán?

"Allah nech jej odpustí, uzdraví ju a urobí z nej opäť normálnu ľudskú bytosť," píše moslimský čitateľ, keď si prečítal, ako mladá Slovenka zneuctila Korán.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Čo si myslia moslimovia o Sheile, ktorá močila na Korán?
Zdroj: YouTube.com

Žiadna vlna islamskej nenávisti voči Slovensku sa nekoná. Aspoň tak to vyzerá na zahraničných webstránkach, ktoré vo veľkom prebrali správu o vyčíňaní 24-ročnej Ružomberčanky.

Žena pred slovenskou vlajkou roztrhala a pomočila Korán a pridala aj silácke reči o lovení moslimov. Dievčina pôsobí trochu vyšinuto a v tomto duchu na ňu reaguje aj väčšina zahraničných čitateľov.

Načo je to dobré?

Sheila nielenže roztrhala a pomočila knihu, ktorú moslimovia považujú za svätú, ale pridala aj vyhrážky hodné stokilového pouličného bitkára – všetkých moslimov chce postupne loviť a každý, kto sa jej postaví do cesty, vraj skončí veľmi zle… Momentálne to však vyzerá skôr tak, že zle skončí ona sama.

Video s ničením Koránu zverejnil v článku aj britský portál The LADBible. Väčšina jeho čitateľov nemá so Sheilou žiadne sympatie. Smrť jej však neželá nikto, pričom medzi komentujúcimi pod textom sú aj moslimovia. „Takéto veci vôbec netreba šíriť a rozčuľovať tým ľudí… nepotrebujeme ďalšie dôvody na násilie,“ píše v komentári pod článkom Still Maher.

„Prečo nie? Kto si, že chceš rozhodovať o tom, čo by sa malo šíriť a čo nie? Máme slobodu slova,“ reaguje Costa Mesa. Still Maher mu naspäť odpovedá, že „…sloboda slova neznamená, aby niekomu, kto šíri zlo a nenávisť nemohol povedať, aby čušal.“ Aj ďalší komentátori mali podobný názor: „OK, úžasné, načo to šírite? Bolo to od nej vážne hlúpe.“

To je teda hrdinka!

Jeden z mála priaznivých komentárov je od Nicka Brennana. Píše, že presne takto by sa mal Korán znesväcovať, aby sa islam zmodernizoval:

„Je úplne šokujúce, že tisícky moslimov po celom svete by tú ženu zabili za to, čo urobila.“

Moslimská reakcia na seba nenechala dlho čakať: „To, čo urobila, je neprijateľné, ale ako moslim vám môžem povedať, že moje náboženstvo zakazuje ju zabiť, aj po tom, čo urobila,“ napísal Youness Yassine.

Ani iné moslimské komentáre na portáli Dailypost.ng nie sú nijako nenávistné, práve naopak: „Nech jej Allah odpustí, uzdraví ju a urobí z nej opäť normálnu ľudskú bytosť.“ El Khatib ešte pridal pointu o falošnom hrdinstve mladej Ružomberčanky: „Keby táto žena alebo iní, čo nenávidia islam, mali odvahu urobiť to v krajine, kde je to zakázané! Takýchto blbcov si netreba ani všímať.“

Celý incident výstižne skomentoval Kevin Black: „Vidíme dospelú ženu ako verejne močí na náboženskú knihu a niekto povie, že moslimovia sú skur..ní retardi? Zbytočne prehnaná náboženská precitlivenosť s jediným cieľom stať sa slávnou na internete je to, čo z človeka robí skurv..ného retarda.“

Ružomberčanku slovenskí policajti zadržali a čelí obvineniu z výroby extrémistických materiálov, šírenia nenávisti a podnecovania rasovej nenávisti. Ak ju súd uzná za vinnú, hrozí jej až šesť rokov za mrežami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM