Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Deti za volant naozaj nepatria!

Je to strašná tragédia, nad ktorou väčšina rodičov len krúti hlavou. Otec chcel, aby mal jeho 11-ročný syn zábavku a tak mu dovolil ísť sa voziť na motorovej štvorkolke bez dozoru. Tragédia na seba nenechala čakať.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Deti za volant naozaj nepatria!
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Veľa mužov sa rado chváli, ako prvýkrát sami šoférovali auto po rôznych poľných cestách už ako malí chlapci a tak sa v autoškole už ani nemali čo učiť. Možno medzi nich patril aj otec Viktora (11) a tak mal pocit, že pustiť dieťa samé šoférovať štvorkolku, čo vlastne ani nie je auto, je celkom bezpečná zábava. Ukázalo sa však, že nie je a chlapec pri tejto zábave nešťastne zahynul. O téme píše aj český portál blesk.cz.

Na mieste mŕtvy

“Tu máte deti zápalky, choďte sa hrať do stohu,” hovorí jedna okrídlená herecká veta, ktorá už zľudovela. Bohužiaľ, prípad z Brezna, o ktorom píše český Blesk, dokazuje, že niektorí rodičia sú skutočne schopní sa podľa nej správať.

“Viktor (11) bol s rodičmi na návšteve u známych. Otec mu požičal štvorkolku, aby sa s kamarátom (12) zabavili. Deti na nej jazdili po lúke, až kým sa to neskončilo tragédiou,” píše český portál. Dodáva, že vozidlo sa zrejme s deťmi prevrátilo a Viktor zraneniam podľahol.

“Odbor kriminálnej polície v Brezne vyšetruje okolnosti tragédie, ku ktorej došlo v časti Lúčky. Za zatiaľ nevyjasnených okolností tu po páde zo štvorkolky zomrel jedenásťročný chlapec,” cituje portál správu slovenskej polície.

To je teda “otec roka”

Na miesto okamžite privolali záchranárov, ale Viktorovi už nedokázali pomôcť. Viac šťastia mal jeho o rok starší kamarát, ktorého so zraneniami, ale živého, previezli do nemocnice. Okrem prevrátenia štvorkolky na svahu sa ako dôvod nehody spomína ešte možnosť, že malý šofér príliš prudko stúpol na brzdu a deti z vozidla vyleteli von.

Rodičia nebohého chlapca boli absolútne zdrvení. Bol to hrozný pohľad. Mama kľačala pri synovi a plakala… otec sa zrútil,” píše blesk.cz. Práve otec nebohého dieťaťa bude mať zrejme najväčšie výčitky až do konca života – bol to on, kto dal chlapcovi kľúče, aby sa išli povoziť.

“Tak to bol teda otec roka,” reaguje jeden z českých čitateľov pod článkom. “Mohol im k tomu ešte dať aj pištoľ s nábojmi, nech sa chlapci vyblbnú…” Ďalší dodáva, že deti sa vždy prirodzene ťahali za volant a dospelí sa ešte tešia, aké sú šikovné. “Lenže problém je v tom, že k bezpečnému ovládaniu vozidla treba aj primeraný vek, fyzický a psychický stav, skúsenosti… blbé je, že niečo podobné sa pred pár dňami stalo aj v Martine, ale nikto z týchto zbohatlíkov sa nad tým nezamyslel.”

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM