Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dnešné nároky na Miss? Tanec to už nie je…

Už o pár dní sa zopakuje história a porota vyberie federálnu Česko-Slovenskú Miss. Pred 26 rokmi získala tento titul ako posledná Silvia Lakatošová a teraz ho posunie ďalej.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dnešné nároky na Miss? Tanec to už nie je…
5
Galéria
Zdroj: TASR

“Dievčatá sú dnes iné ako pred 25 rokmi,” hovorí posledná federálna Miss Československo Silvia Lakatošová v rozhovore pre český portál idnes.cz. Zároveň dojemne spomína na vlastnú korunováciu v Karlových Varoch v roku 1993 a následnú oslavu víťazstva s Karlom Gottom.

Najkrajšie na svete

Je to už trochu klišé hovoriť, že Slovenky sú najkrajšie ženy na svete. To isté sa totiž hovorí aj o mnohých ďalších národoch a naozaj prestížnu celosvetovú súťaž krásy zatiaľ vyhrala len jedna Češka. Bola to Taťána Kuchařová, ktorá sa stala Miss World v roku 2006. Každopádne, spojiť českú a slovenskú ženskú krásu dokopy nemôže byť zlý nápad a tak sa o pár dní uskutoční opäť československé finále súťaže krásy Miss.

Korunku víťazke odovzdá posledná držiteľka tohto titulu z roku 1993 Silvia Lakatošová, ktorá si na túto udalosť stále spomína: “Oslavovali sme vtedy s Karlom Gottom v Grandhotel Pupp. Pozval ho tam môj otecko so slovami: Karle, poď! Atmosféra bola úžasná. Boli sme štyri Češky, štyri Moraváčky a štyri Slovenky. Že som vyhrala práve ja zo Slovenska, bol pre mňa trochu šok,” zveruje sa Lakatošová pre idnes.cz.

Iná doba, iné dievčatá

Dnes sa Silvia zúčastnila na všetkých kastingoch, kde organizátori obnovenej federálnej súťaže hľadali nové finalistky Miss Československo 2019. “Musím povedať, že tie dievčatá robia veľké pokroky… je to silná dvanástka, najmä dievčatá z Česka sú nádherné. Mám niekoľko favoritiek z oboch krajín,” hovorí Lakatošová.

Zároveň približuje, ako veľmi sa s dobou zmenili aj nároky na úspešné finalistky: “Dnešná generácia dievčat je iná ako pred 25 rokmi. Vtedy nefungovali žiadne sociálne siete. Preto sa dnes vyberá dievčina, ktorá s nimi vie pracovať. Otvára to dvere do inej sféry. Myslím, že to finalistky majú naozaj ťažšie ako sme to mali my. Táto generácia je však na to už zvyknutá.”

Foto: ilustračné

Silvia Lakatošová
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM