Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Exotická dovolenka sa skončila strašnou tragédiou

Slavomír pricestoval na ostrov Maurícius s manželkou, aby si užili krásne slnečné počasie a venovali sa aj vodným športom. Práve to sa im stalo osudným a Slavomír sa už domov nikdy nevráti.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Exotická dovolenka sa skončila strašnou tragédiou
Zdroj: pixabay.com

Ostrov Maurícius je príjemné miesto, ak niekto chce vymeniť končiacu sa slovenskú zimu za letné teploty. To bol príbeh aj Slavomíra (56) a jeho manželky, ktorí pricestovali na ostrov na viac ako týždňovú dovolenku. Ubytovali sa v hoteli pri krásnej pláži Belle Mare a rozhodli sa, že vyskúšajú vodné lyžovanie. Stalo sa však nešťastie.

Osudný pád

Portál Lexpress.mu opisuje nešťastnú udalosť, pri ktorej slovenský dovolenkár zahynul. “Hneď na druhý deň po príchode na Maurícius si 56-ročný Slovák s manželkou chceli užiť krásne počasie. Krátko popoludní 29. februára nastúpili na loď a chystali sa na vodné lyžovanie.”

Lenže následne Slavomír spadol do vody. Portál popisuje, že kapitán lode i ďalší členovia posádky robili, čo mohli, aby ho vytiahli späť. Napokon sa im to podarilo, ale bolo už neskoro. “Pitva preukázala, že zahynul na následky utopenia,” uvádza Lexpress.mu.

Kto je zodpovedný?

Portál nepribližuje, ako presne sa slovenský dovolenkár dostal do vody. Teda, či spadol ešte z paluby, alebo už bol na lyžiach a predovšetkým, či urobil nejakú chybu, ktorá ho stála život. Tieto otázky teraz kladie zodpovedným aj miestny súd na Mauríciu.

Sudca si predvolal kapitána lode, ktorý vyhlásil, že dodržal všetky bezpečnostné pravidlá. Manželka zosnulého vypovedala, že “kapitán i členovia posádky urobili všetko, čo mohli, aby vytiahli jej manžela z vody a odviezli ho na breh.” Keď dorazili na pláž, okamžite zavolali lekára z hotela, kde manželia bývali. Mohol však už len skonštatovať smrť.

“Telo nebohého je stále v márnici nemocnice Flacq a čaká sa na prevoz pozostatkov,” píše maurícijský portál. Dodáva, že manželia mali odcestovať z ostrova 8. marca. Víkend, keď Slavomír zahynul, sa stal osudným aj pre ďalšieho dovolenkára na Mauríciu. Aj v tomto prípade išlo o staršieho človeka (68), ktorý sa utopil. Na vine však bol alkohol, ktorý pil pred tým, ako sa šiel kúpať do mora a následne sa už nedokázal vrátiť späť na breh.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM