Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Francúzsky fanúšik je blázon do Sagana!

Rocková hviezda cyklistiky, fenomén na bicykli a sexsymbol – to sú prívlastky, ktoré dostáva Peter Sagan v zahraničí, kde má aj veľa oddaných fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Francúzsky fanúšik je blázon do Sagana!
Zdroj: TASR

Evan má 20 rokov, žije vo francúzskej dedine Mondescourt a momentálne prežíva jedno z najkrajších období života.

Počas nedávnych pretekov Paris – Roubaix sa mu podarilo ukorisť najvzácnejšiu trofej – fotku s Petrom Saganom, ktorý pred časom potvrdil prestup z tímu Tinkoff do Bora-Hansgrohe. Prestížne francúzske noviny Le Parisien priniesli príbeh Saganovho obdivovateľa.

Blázon do Sagana

Le Parisien v reportáži opisuje, že Evan sa až trasie od vzrušenia, keď im ukazuje svoj vzácny úlovok v telefóne – fotku, na ktorej hrdo pózuje so slovenským cyklistom.

“On je vážne trieda!” hovorí obdivne Evan o Saganovi. “Keď som ho vtedy uvidel, odhodil som všetky veci a rozbehol sa za ním. Neskôr som o tom zážitku rozprával mojim rodičom a frajerke ešte celé dni,” usmieva sa mladý Francúz.

Evan túžil uvidieť svoj slovenský idol znovu a tak sa vybral do Chantilly, kde štartovala posledná etapa pretekov Tour de France. Aby sa uistil, že mu nikto nevyfúkne miesto v prvej rade hneď pri ceste, radšej obetavo spal priamo na mieste.

Budúca konkurencia?

Evan je len jeden z veľkého zástupu fanúšikov, ktorých Peter Sagan má doma aj v zahraničí.

“Ešte stále mám z toho zimomriavky,” hovorí Evan o silnom zážitku zo stretnutia so svojim cyklistickým idolom.

Takáto vášeň pre športovcov má aj veľkú výhodu v tom, že motivuje mladých ľudí venovať sa rovnakému športu. Evan priznáva, že je na bicykli skoro denne. Ešte sa však neodvážil zaprieť do pedálov aj súťažne.

“Treba mať na to dobré podmienky, vybavenie je drahé. Ale veľmi rád by som sa raz zúčastnil na nejakých pretekoch aj osobne. Možno už na budúci rok.” Petrovi Saganovi tak môže čoskoro pribudnúť konkurencia.

Fenomenálny slovenský cyklista z nej však bude mať iba radosť, keďže sám intenzívne podporuje mladé talenty na kolesách. Napríklad v rámci slovenského projektu Detská tour Petra Sagana.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Sagan je rocková superstar cyklistiky! Vo svete ho milujú

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM