Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Herec Maroš Kramár zúri kvôli Kočnerovi

Muž obžalovaný z objednávky vraždy Jána Kuciaka je zrejme najznámejšou negatívnou postavou slovenského verejného života. Inšpiroval dokonca aj seriálových tvorcov a jeho predstaviteľ už má toho dosť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Herec Maroš Kramár zúri kvôli Kočnerovi
14
Galéria
Zdroj: TASR

Je naozaj výnimočné, aby žijúca osoba slúžila zároveň ako námet pre televízny seriál. Marianovi Kočnerovi sa to podarilo. V seriáli TV Joj Za sklom sa ním inšpirovali scenáristi pri písaní postavy mafiánskeho kmotra Voznera.

Stvárňuje ho herec Maroš Kramár, ktorý si vďaka tomu vyslúžil veľkú pozornosť médií a množstvo otázok, ktoré sa dookola opakujú. Jeho trápenie si všíma aj český portál Blesk.

Už mi to lezie na nervy!

Maroš Kramár je podľa českého portálu “vytočený do biela,” kvôli úlohe mafiánskeho kmotra Voznera v seriáli Za sklom. Vraj ju vôbec nepovažuje za svoje majstrovské herecké dielo, ale podáva natoľko strhujúci výkon, že púta množstvo pozornosti, čo sa mu už prestáva páčiť.

“Viete čo, už mi celý Vozner a celý Kočner skutočne lezú na nervy. Všetci sa ma na neho pýtajú, novinári, televízia… všetkých zaujíma, čo na neho hovorím a ako sa mi ten človek hrá,” cituje Kramárove slová blesk.cz.

Populárny slovenský herec je známy aj v Česku kvôli svojim filmovým úlohám a moderovaniu českej televíznej relácie Zázraky prírody. Preto sú jeho názory zaujímavé aj pre české publikum.

Dianie na Slovensku ma štve

Portál vysvetľuje, že tvorcovia slovenského seriálu si ani nemuseli veľmi vymýšľať. Skrátka len ukazujú dychtivým divákom “zvrátený svet plný peňazí, politickej moci, mafiánskych praktík, podvodov a zločinov najhrubšieho zrna.” Pre Kramára je to výrazná herecká príležitosť.

“Stvárniť takého netvora je príliš vyčerpávajúce a to napriek tomu, že Vozner nie je pre Kramára prvou úlohou záporáka. V divadle i vo filme si už strihol nejedného zločinca," informuje Blesk. Táto úloha je však o to viac horká, že vychádza zo skutočnosti: “Štve ma, čo sa deje na Slovensku, čo sa každý deň dozvedáme. Je to hrozné,” komentuje Maroš Kramár pre Blesk. Napriek tomu je však rád, že sa seriál zrealizoval a že sú ľudia schopní neagresívne vyjadriť svoj názor.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Marian Kočner
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM