Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hollywoodska hviezda v goralskom klobúku

Americká filmová legenda Michael Douglas si počas nedávnej návštevy Slovenska neváhal na hlavu nasadiť tradičný folklórny klobúk. Jeho gesto si všimla aj zahraničná tlač.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hollywoodska hviezda v goralskom klobúku
9
Galéria
Zdroj: TASR

Celebritný hollywoodsky pár Michael Douglas a jeho manželka Catherine Zeta-Jones navštívili pred pár dňami súkromne Bratislavu a Vysoké Tatry. Pre slovenské médiá to bolo poriadne sústo a slávna dvojica neušla záujmu ani zahraničných médií. Britský portál DailyMail si všíma, že americký herec sa zahral na pravého Gorala.

Milé gesto

“Michael Douglas si uctil slovenskú kultúru, keď si na hlavu nasadil tradičný folklórny klobúk a do ruky vzal pastiersku valašku počas návštevy Bratislavy,” píše DailyMail. Zo zverejnenej fotky je zrejmé, že ide o čierny goralský klobúk pekne zdobený mušličkami a orlím pierkom.

Zrejme ide o dar od slovenského ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a jeho manželky Jarmily, ktorí celebritnú dvojicu prijali v priestoroch ministerstva. Šéf slovenskej diplomacie neskôr na svojom konte na sociálne sieti uviedol, že s M. Douglasom sa pozná z New Yorku. Stretli sa v čase, keď Miroslav Lajčák pôsobil ako predseda Valného zhromaždenia OSN.

Svetu mier!

Michael Douglas nie je len hviezda strieborného plátna, ktorú diváci poznajú z filmov ako Základný inštinkt, Wall Street, alebo Honba za diamantom, ale venuje sa aj verejnej službe. Už od roku 1998 je mierovým vyslancom OSN a zasadzuje sa najmä za obmedzenie nukleárneho zbrojenia.

“Svet preplnený zbraňami je nestabilný a nebezpečný. Odzbrojenie je nevyhnutné na vytvorenie bezpečnejšej planéty, kde bude viac mieru, prosperity a rovnosti medzi ľuďmi,” cituje jeho slová DailyMail.

Na návšteve Slovenska ho sprevádzala jeho nemenej slávna manželka Catherine Zeta-Jones. Hviezda filmov Legenda o Zorrovi, či Sexi 40 sa rovnako angažuje vo verejných otázkach. V rámci svojej charitatívnej činnosti sa venuje najmä ochrane práv detí vo svete. Slávny hollywoodsky pár pricestoval na Slovensko na súkromné pozvanie známeho slovenského finančníka, ktorý im za návštevu aj slušne zaplatil.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM