Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Japonsko nás zaradilo do prvej ligy

Súčasťou svetovej šnúry oficiálnych návštev japonského premiéra Šinzó Abeho bude prekvapivo aj Slovensko. Krajina vychádzajúceho Slnka nás zaradila na zoznam veľkých krajín.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Japonsko nás zaradilo do prvej ligy
9
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvatelia a návštevníci Bratislavy sa koncom apríla môžu pripraviť na policajné kolóny sprevádzajúce významnú návštevu. Na Slovensko pricestuje japonský premiér Šinzó Abe. Nie je to prvá návšteva vysokého japonského predstaviteľa. V roku 2013 pricestoval na Slovensko japonský princ Akišino. Je súčasťou kráľovskej rodiny, ktorá datuje svoj pôvod minimálne do siedmeho storočia.

Svetové turné

Japonsko bude tento rok hostiť summit skupiny krajín G20 a pri tej príležitosti sa predseda japonskej vlády vydal na svetové turné. Prirodzene si to zamieri do významných krajín ako je USA, Kanada a Japonsko. Zastaví sa však aj v Európe a navštívi tri krajiny.

“Turné premiéra Šinza Abeho bude trvať od 22. apríla do 29. apríla a bude zahŕňať aj zastávky v Taliansku, Belgicku a na Slovensku,” píše japonský portál Japan Today. Portál nespresňuje, prečo si Abe vybral aj Slovensko.

Dôležité rozhovory

“Zahraničné turné sa uskutoční pred dlho očakávanými obchodnými rozhovormi medzi Washingtonom a Tokiom v čase, keď sa americký prezident Donald Trump snaží dohodnúť bilaterálnu dohodu a vyhráža sa, že uvalí jednostranné clá,” približuje japonský portál.

Japan Today dodáva, že Šinzó Abe navštívi Francúzsko v citlivom období, keď bývalý šéf Nissanu Carlos Ghosn sedí v Tokiu za mrežami, pričom má francúzske občianstvo. “Minulý týždeň bol znovuzatknutý, zatiaľ čo bol vonku na kauciu. Čelí viacerým obvineniam z finančných machinácií,” píše japonský portál.

Foto: ilustračné

Šinzó Abe
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM