Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kyselinový útok otca na vlastného trojročného syna

Nové skutočnosti usvedčujú otca, ktorý sa podieľal na mimoriadne krutom útoku na vlastné dieťa v britskom Worcestri. Po incidente zaslal kamarátovi usvedčujúcu správu

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kyselinový útok otca na vlastného trojročného syna
Zdroj: TASR

V lete minulého roka otriasol britskou verejnosťou otrasný útok kyselinou na trojročné dieťa, ktorý sa odohral v nákupnom centre v meste Worcester. Pätica osôb, z ktorých traja sú Slováci, jednoducho pristúpila k žene s kočíkom, v ktorom sedelo jej dieťa a chrstla chlapčekovi do tváre žieravinu. Podozrivých útočníkov polícia zadržala a dnes stoja pred súdom. O téme píše britské vydanie portálu uk.news.yahoo­.com.

Usvedčujúca správa

“Zvládol som to,” napísal do správy otec (40) bolestivo zraneného dieťaťa tesne po útoku. Správu adresoval Jabarovi Pakitovi (41), ktorý je v prípade obvinený spolu s ďalšími štyrmi mužmi a jednou ženou. Pred súdom, ktorý je v Británii mimoriadne sledovaný, všetci svoju vinu popierajú. Odoslaná správa je však pre súd dôležitým dôkazom v neprospech obžalovaného otca.

Kyselinu chrstol do tváre dieťaťa Slovák: “Chlapček kričal od strašnej bolesti po tom, ako ho postriekal žieravinou Adam Čech (27),” uvádza uk.news.yahoo­.com. Matka s dieťaťom v tej chvíli práve kupovala v obchodnom centre narodeninový darček. Slovenské občianstvo majú podľa portálu okrem A. Čecha aj obvinení Ján Dudi (25) a Martina Badiová (22). Samotný otec dieťaťa je Afganec.

Motív útoku

Je zaujímavé, že jeden z obžalovaných pracuje ako tímový vedúci v podniku slávneho britského kuchára Jamesa Olivera. Ďalší je zasa registrovaný ako opatrovateľ svojej nevládnej matky. Súd dostal na stôl usvedčujúce správy aj od ďalších obžalovaných.

Jeden z nich napísal svojmu kamarátovi: “Urobil som to… viem, že som hlúpy. Dostanem minimálne 15 rokov.” Na súde odznel aj pravdepodobný dôvod útoku na nevinné dieťa, ktorý je skutočne zarážaujúci. “Otec chlapca zorganizoval tento podlý čin ako súčasť neľútostného boja o zverenie dieťaťa do starostlivosti s jeho exmanželkou,” píše britský portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM